Deși perioada de mercato din iarnă s-a încheiat, Rapid pregătește deja noul sezon și a anunțat joi transferul definitiv al mijlocașului Claudiu Petrila, împrumutat inițial de la CFR Cluj.

Claudiu Petrila, în tricoul celor de la CFR ClujFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Claudiu Petrila, transferat definitiv de Rapid de la CFR Cluj

La începutul sezonului, Rapid și CFR Cluj s-au înțeles pentru împrumutul lui Claudiu Petrila pentru un an, cu opțiune de cumpărare definitivă.

Deși mai aveau patru luni la dispoziție, giuleștenii au activat deja clauza, iar mijlocașul a semnat un contract valabil până în vara anului 2026.

„Claudiu Petrila, unul dintre jucătorii ce au impresionat în prima parte a sezonului, a fost transferat definitiv de Rapid.

Împrumutat inițial de la CFR Cluj, Rapid l-a achiziționat pe mijlocașul născut la Sânnicolau Mare, cel mai bun pasator din acest sezon.

În vârstă de 23 de ani, Petrila a reușit să înscrie patru goluri în cele 14 meciuri jucate, oferind șase pase decisive.

Din vara anului trecut, Petrila îmbracă tricoul alb-vișiniu al Rapidului, și o va face până în 2026.

În carieră, pe lângă CFR Cluj și Rapid, Claudiu a mai evoluat un sezon la Sepsi OSK, unde a fost, de asemenea, împrumutat de către clujeni.

În prima parte a sezonului, mijlocașul de bandă a suferit o accidentare ce l-a ținut în afara terenului timp de trei luni, acesta revenind în meciul cu Oțelul Galați, din etapa #24.

Cel mai bine cotat jucător al Rapidului pe transfermarkt, cu o cotă de 1,8 milioane de euro, Petrila a evoluat un meci la naționala mare a României, în „amicalul” contra Sloveniei, din noiembrie 2022” – a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB 54 puncte

2. Rapid București 45

3. CFR Cluj 42

4. Universitatea Craiova 38

5. Farul Constanța 37

6. FC Hermannstadt 34

7. Sepsi Sf. Gheorghe 33

8. Universitatea Cluj 33

9. Petrolul Ploiești 32

10. Oțelul Galați 31

11. UTA Arad 31

12. U Craiova 1948 30

13. FC Voluntari 27

14. Poli Iași 27

15. FC Botoșani 19

16. Dinamo București 19.