​FCSB și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, în ultimul meci al etapei cu numărul 24 din SuperLiga României, iar Gică Hagi a contestat vehement arbitrajul după ce constănțenilor le-a fost anulat un gol valabil.

FCSB - FarulFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Gică Hagi acuză arbitrajul după remiza cu FCSB: „E inacceptabil! Scuzați-mă”

Operatorul de reluări de la FCSB - Farul a fost suspendat pe perioadă nedeterminată

Meciul dintre FCSB și campioana Farul nu a fost lipsit de probleme de arbitraj.

Brigada condusă de Horațiu Feșnic nu a avut o evoluție deloc convingătoare, iar Farului i-a fost și anulat un gol marcat de Louis Munteanu, după ce s-a cerut consultarea VAR pentru o poziție de ofsaid a vârfului constănțenilor. Timp de 7 minute, cei din camera VAR au tras liniile și au analizat poziția lui Munteanu, după care au ajuns la concluzia că acesta se afla într-o poziție de ofsaid.

Mai mult decât atât, oaspeții au mai cerut două lovituri de la 11 metri, după niște intervenții asupra lui Grameni și Louis Munteanu. În același timp, Farul a egalat în prelungirile partidei, după un penalty controversat, acordat în urma unui duel dintre Nedelcu și Dawa.

Reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR s-a autosesizat în urma neregulilor și a emis un comunicat prin care a transmis că operatorul de reluări de la acest meci va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată.

„La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat.

De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat.

Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată.” - se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Clasament SuperLiga

1. FCSB 51 puncte

2. CFR Cluj 42

3. Rapid București 42

4. Universitatea Craiova 37

5. Farul Constanța 37

6. Sepsi Sf. Gheorghe 33

7. FC Hermannstadt 33

8. Universitatea Cluj 32

9. Petrolul Ploiești 31

10. U Craiova 1948 30

11. UTA Arad 30

12. Oțelul Galați 28

13. FC Voluntari 26

14. Poli Iași 26

15. FC Botoșani 18

16. Dinamo București 16.