​Petrolul Ploieşti a anunţat, luni, transferul lui Albin Berisha, atacant kosovar care a evoluat până acum la FC Ballkani, fostă adversară a echipei CFR Cluj în grupele Conference League.

Petrolul PloiestiFoto: Răzvan PĂSĂRICĂ / Sport News / Profimedia

Albin Berisha, noul atacant al echipei Petrolul Ploiești

Potrivit Fanatik, Petrolul a plătit 200.000 de euro pentru a obține serviciile lui Berisha.

„Transferul atacantului Albin Berisha la FC Petrolul Ploieşti s-a oficializat astăzi, jucătorul kosovar semnând cu gruparea noastră un angajament valabil până la finalul stagiunii 2026-2027. De două ori campion în Kosovo, Albin Berisha (23) vine la Petrolul să-şi confirme calităţile de golgheter.

Berisha a jucat în ultimele două sezoane pentru FC Ballkani, inclusiv în preliminariile Ligii Campionilor, ale Europa League şi în grupele Conference League, iar în actuala ediţie de campionat a punctat de şapte ori în cele 18 meciuri disputate”, se arată pe site-ul grupării prahovene.

De știut:

  • Berisha s-a aflat pe teren în ambele meciuri disputate de FC Ballkani împotriva celor de la CFR Cluj: în tur a fost introdus în minutul 84, iar în retur a fost titular și a jucat până în minutul 64.
  • Berisha a mai evoluat pentru echipele KF Laci (Albania), FC Besa și KF Liria (ambele din Kosovo).
  • Alți trei fotbaliști de la FC Ballkani au ajuns în SuperLiga României: Ermal Krasniqi (Rapid / a trecut și pe la CFR Cluj), Florent Hasani (Rapid) și Rion Zejnullahu (CFR Cluj).
  • Petrolul l-a împrumutat recent și pe nigerianul Christian Irobiso (de la gruparea saudită Al-Ula).