Universitatea Cluj a anunțat că a obținut serviciile lui Roger Junio Rodrigues Ferreira, fotbalist care a devenit campion al României cu rivala CFR Cluj în sezonul 2021/2022.

Jucatorii echipei Universitatea ClujFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roger este noul jucător al Universității Cluj

Mijlocaşul ofensiv brazilian (27 de ani) are în palmares două titluri de campion în Letonia şi unul în România, dar şi peste 80 de meciuri în Superliga.

„După ce a început fotbalul în Brazilia la Vila Nova şi a mai jucat în ţara natală la Botafogo PB, Goiânia şi Atlético Clube Goianiense, Roger a făcut trecerea în fotbalul european în 2018. La începutul sezonului 2018/2019 a ajuns în Albania, fiind unul dintre principalii marcatori din campionat.

Primele trofee le-a cucerit în Letonia alături de FC Riga, câştigând campionatul în 2019 şi 2020. A evoluat timp de un an şi jumătate pentru Riga, bifând 40 de partide, şapte goluri marcate şi cinci assist-uri.

La mijlocul sezonului 2020/2021, jucătorul brazilian ajungea în Superliga la UTA Arad, club pentru care a evoluat pentru jumătate de an în pauza de iarnă a sezonului trecut. În tricoul arădenilor a strâns cele mai multe partide, având 69 de prezenţe, şase reuşite şi 11 pase decisive.

Roger a cucerit titlul de campion al României alături de CFR în sezonul 2021/2022, echipă pentru care a bifat şi primele meciuri în grupele unei competiţii europene, cu cele cinci partide în UEFA Conference League”, precizează Universitatea Cluj.

Gruparea ardeleană a anunțat recent și transferul lui Thalisson Kelven, un fundaş central cu 99 de prezenţe în primele două ligi din Brazilia.

Universitatea Cluj se află pe locul 8 în clasamentul SuperLigii, la un singur punct în spatele celor de la Sepsi și Farul (locurile 5 și 6, de play-off).