Universitatea Cluj a anunțat sâmbătă transferul lui Thalisson Kelven, un fundaş central cu 99 de prezenţe în primele două ligi din Brazilia.

Jucatorii echipei Universitatea ClujFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Thalisson Kelven, noul fundaș al Universității Cluj

Brazilianul (25 de ani) a fost crescut de Coritiba, echipă pentru care a şi debutat în prima ligă din Brazilia la vârsta de 19 ani. În total a strâns 29 de meciuri în Brasileirão pentru Coritiba şi Juventude.

În următoarele sezoane, Thalisson Kelven a evoluat sub formă de împrumut pentru formaţii din al doilea eşalon, precum Guarani, Clube de Regatas Brasil sau Inter Limeira.

Evoluţiile bune în tricoul celor de la Esporte Clube Vitória i-au oferit şansa unui transfer la Juventude, mutare ce a consemnat revenirea pe prima scenă a fotbalului din Brazilia. În tricoul celor de la Juventude, acesta a fost integralist în 18 meciuri în ediţia 2022 din Brasileiro.

Înainte de a semna cu Universitatea Cluj, Kelven a avut parte de un an excelent în tricoul celor de la Mirassol. A bifat 27 de prezenţe în Série B, dintre care 22 ca integralist. De asemenea, a marcat 3 goluri şi a oferit o pasă decisivă, precizează gruparea ardeleană.

Universitatea Cluj se află pe locul 8 în clasamentul SuperLigii, la un singur punct în spatele celor de la Sepsi și Farul (locurile 5 și 6, de play-off).