Rapidul a pierdut al doilea meci pe teren propriu din acest sezon, fiind învinsă de Universitatea Cluj, cu scorul de 3-2. Giuleștenii au condus cu 2-0, însă au pierdut inexplicabil.

Cristiano BergodiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Ioan Ovidiu Sabău și secretul revenirii cu Rapid

Rapidul a condus cu 2-0, dar a fost învinsă de U Cluj

Universitatea Cluj a produs surpriza etapei cu numărul 17 din SuperLiga României și a câștigat în Giulești în fața Rapidului, la capătul unui meci în care gazdele au avut la un moment dat 2-0.

Daniel Popa a sunat revenirea pentru gruparea pregătită de Ioan Ovidiu Sabău, iar Chipciu și Ianis Stoica au completat remontada ardelenilor pe terenul unde doar Petrolul a mai câștigat în acest sezon.

La finalul partidei, Cristiano Bergodi a încercat să găsească o explicație pentru căderea echipei sale și a transmis că elevii săi au picat testul maturității.

„Probabil a fost lipsă de maturitate, am picat acest test. De la 2-0, nu se poate pierde, chiar dacă se spune că e un rezultat periculos.

Trebuia să jucăm altceva. A fost o primă repriză pe contre, nu există, trebuie echilibru la 2-0. A avut adversarul mai multe contraatacuri în acest meci decât în tot campionatul.

Prea multe ocazii le-am dat. Am jucat prea… Ne-am dezechilibrat. Trebuie să uităm a doua repriză neapărat. Păcat. I-am avertizat pe băieți.

Eu sunt primul vinovat, dar băieții trebuie să învețe din greșeli. Am jucat prea deschis, nu trebuia, pentru că aveam meciul în mână la 2-0. Mergem înainte.

Cu asta nu sunt de acord (n.r. că a părut o echipă resemnată). Nu e ușor să fii condus după ce ai 2-0. Noi am încercat să venim cu jucători de pe bancă, dar ne-am dezechilibrat.

Aveam o perioadă foarte bună, poate înfrângerea asta ne aduce cu picioarele pe pământ și ne ajută să fim cu picioarele pe pământ. E important să joci ofensiv, dar nu poți să lași asemenea spații mari.” - a declarat antrenorul Rapidului, potrivit Digi Sport.

SuperLiga, clasament

1. FCSB 37p / 17 mj

2. CFR Cluj 32p / 17 mj

3. Rapid București 30p / 17 mj

4. Univ. Craiova 29p / 17 mj

5. Hermannstadt 25p / 17 mj

6. Petrolul Ploiești 25p / 17 mj

7. Universitatea Cluj 23p / 17 mj.