U Craiova 1948 a trecut prin mai multe schimbări de antrenor în această toamnă, iar negocierile cu Marius Croitoru au picat în ultima clipă. Oltenii au anunțat oficial luni noul tehnician, absolvent de Coverciano.

Adrian MititeluFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Giovanni Costantino, noul antrenor al U Craiova 1948

Oltenii au făcut pregătirea de vară cu antrenorul Joao Janeiro, plecat înainte de începutul sezonului. A urmat Nicolae Dică, demis după doar cinci etape.

În ultima perioadă s-au ocupat de echipă secunzii Dan Vasilică și Florin Drăgan, deși în acte ca antrenor principal figurează Paul Răducan.

Dacă revenirea lui Marius Croitoru a picat în ultima clipă, Adrian Mititelu s-a orientat către un antrenor italian, însă fără performanțe.

Giovanni Costantino a semnat un contract pe o perioadă de un an cu gruparea din Bănie, iar prezentarea oficială va avea loc marți.

„Giovanni Costantino este un antrenor italian în vârstă de 39 de ani cu un CV foarte interesant. A fost antrenor secund la echipa naționala a Ungariei alaturi de Marco Rossi pentru trei sezoane. În sezonul 2018 – 2019 au câștigat grupa C UEFA NATIONS LEAGUE, în sezonul 2019 – 2020 au câștigat grupa B UEFA NATIONS LEGUE iar în sezonul 2020-2021 s-au calificat la EURO 2021.

El a semnat un contract valabil până în vara anului 2024, cu drept de prelungire din partea clubului de încă un an.

În sezonul 2021-2022 a condus echipa MTK Budapest iar în sezonul 2022-2023 a fost antrenorul celor de la Casarano Calcio. În cele 22 de meciuri petrecute pe banca italienilor, Costantino a avut doar două înfrangeri”, a anunțat Ediție.ro, ziarul patronului Adrian Mititelu.

După 12 etape din SuperLigă, U Craiova 1948 ocupă locul al zecelea, cu 13 puncte, iar în runda următoare va juca pe terenul celor de la Poli Iași.