Universitatea Craiova a rămas fără președinte după ce Sorin Cîrțu și-a anunțat retragerea în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri.

Sorin CartuFoto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Sorin Cârțu nu mai este președintele Universității Craiova

„Am decis să ies din fotbal. Principalul motiv e perioada de peste 55 de ani de fotbal pe care o am. Am trecut prin cariera de fotbalist și antrenor, iar în ultimii patru ani și jumătate prin cea de conducător.

Nu am venit cu foi ca să vorbesc, ci vorbesc exact ceea ce simt în momentul ăsta. Sunt mândru de ce am realizat în domeniul ăsta. Sunt la momentul în care vreau să mulțumesc celor care au fost alături de mine.

Mulțumiri, dar și omagii pentru niște colegi dispăruți. Crișan, Ștefănescu, Tilihoi, Balaci... Mi-au dat șansa să joc alături de ei. Au fost cei mai frumoși ai vieții mele, cei din Craiova Maxima. I-am trăit cu intensitate maximă și de care îmi aduc aminte cu plăcere și nostalgie” - Sorin Cârțu.

„Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și mi-au dat pe mână destinele echipelor. Din cei 55 de fotbal din viața mea, 40 au fost dedicați fotbalului craiovean. Au fost etape în viața mea interesante și pe care le-am abordat cu maximă pasiune.

Vreau să las locul tinerilor și să vă dea Dumnezeu să aveți ocazia să vorbiți cu câți mai mulți oameni care și-au dedicat 40 de ani fotbalului craiovean”- Sorin Cârțu, citat de gsp.ro.

De numele lui Sorin Cârțu se leagă, printre altele, și ultimul titlu cucerit de olteni, la ediția din 1991. De altfel, Craiova a bifat la finalul acelui sezon eventul (campionatul și Cupa României).