CFR Cluj a câștigat cu greu barajul pentru accederea în următorul sezon al cupelor europene, după ce a învins-o după reprizele de prelungiri pe U Craiova 1948, formație cu doi jucători eliminați, scor 1-0.

Jucatorii echipei CFR ClujFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

CFR Cluj – U Craiova 1948 1-0, în barajul pentru Conference League

Fosta campioană a României din ultimele cinci sezoane a ratat titlul în acest an și a fost aproape să rămână și în afara cupelor europene.

La ultimul meci pe banca celor de la U Craiova 1948, antrenorul Nicolo Napoli a pregătit curajos partida, iar oltenii nu au cedat ușor la Cluj.

După o primă repriză pe contre, dar fără mari ocazii de gol, partea secundă a adus un ajutor nesperat pentru jucătorii lui Dan Petrescu.

În minutul 68, Juan Bauza a văzut foarte ușor cel de-al doilea cartonaș galben și a fost trimis la vestiare de arbitrul Istvan Kovacs.

În superioritate numerică, ardelenii au atacat, dar nu au reușit să decidă meciul în timpul regulamentar.

Prima repriză suplimentară a adus golul, marcat în minutul 97 de Denis Kollinger, cu o lovitură de cap după centratrea lui Petrila, dar s-a terminat cu o nouă eliminare în tabăra oltenilor. Huyghebaert a văzut roșu direct, după o intrare cu crampoanele pe glezna lui Birligea.

Nici repriza a doua a prelungirilor nu a fost lipsită de incidente, jucătorii lui U Craiova 1948 s-au strâns la marginea terenului cu intenția de a opri meciul, dar după discuții jocul s-a reluat.

CFR Cluj salvează la limită un sezon mai puțin reușit și va reprezenta România în preliminariile Conference League alături de FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce Farul Constanța va juca în preliminariile Champions League.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre CFR Cluj și U Craiova 1948.