FCSB a obținut o victorie foarte importantă împotriva liderului Farul Constanța, scor 2-1. În urma rezultatului de pe Arena Națională (etapa a patra din play-off-ul SuperLigii), gruparea bucureșteană s-a apropiat la doar două puncte de trupa lui Gheorghe Hagi.

Andrea CompagnoFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru FCSB au marcat Compagno ('35, penalty) și Coman ('47), în timp ce golul Farului a fost înscris de Sali ('52).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre FCSB și Farul Constanța.

27.772 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională. În acest sezon, doar la meciul dintre FCSB și Rapid (6 noiembrie 2022, scor 3-1) au asistat mai mulți fani: 31.233.

>> Gică Hagi explică de ce Farul Constanța a pierdut meciul cu FCSB

Au evoluat echipele:

FCSB: Târnovanu – Sorescu (Pantea 88), Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Ad. Şut, Edjouma (Ov. Popescu 67) - Oct. Popescu (Cordea 66), Compagno (Omrani 67), Fl. Coman (Miculescu 81). Antrenor: Elias Charalambous

Farul: Aioani - Kiki, K. Boli (M. Popescu 52), Larie, Borza (Marins 58) - Artean, Nedelcu (Băluţă 46), Grameni (Casap 46) - Alibec, L. Munteanu (Sali 46), Mazilu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

SuperLiga, clasament play-off

1. Farul Constanța 39 puncte

2. CFR Cluj 38

3. FCSB 37

4. CSU Craiova 32

5. Rapid București 28

6. Sepsi Sf. Gheorghe 24.

FCSB - Farul Constanța 2-1, în etapa a patra din play-off-ul SuperLigii

'90+5 Final de meci! FCSB câștigă cu 2-1 și se apropie la doar două puncte de liderul Farul.

'85 Omrani, Popescu și Cordea urmăresc mingea și se ciocnesc după o pasă în fața porții a lui Miculescu. Omrani a rămas întins pe gazon.

'77 Casap ratează o ocazie uriașă: a trimis peste poartă de la 6 metri.

'67 Dawa se înalță bine la un corner, dar trimite peste poartă cu o lovitură de cap.

'51 Goool Farul! Octavian Popescu ratează o pasă la marginea propriului careu, șutul lui Mazilu este blocat de Tamm, dar Enes Sali este atent și înscrie.

'46 Goool FCSB! Florinel Coman trece din preluare de Boli, îl driblează și pe Larie și înscrie.

Pauză pe Arena Națională: FCSB - Farul 1-0.

'42 Coman centrează, Compagno lovește cu capul din alergare, dar Aioani prinde.

'41 Alibec trage puternic de la distanță, pe jumătatea porții, dar Târnovanu este atent și respinge în corner.

'35 Goool FCSB! Compagno trage plasat, pe jos, și îl învinge pe Aioani.

'31 Octavian Popescu este lovit în călcâi de Kiki în careu. Istvan Kovacs nu a dictat inițial penalty, dar a mers la marginea terenului și și-a schimbat decizia cu ajutorul VAR.

'21 Alibec trimite peste poartă cu un șut fără preluare, dar se afla oricum în ofsaid.

'14 Șut trage puternic de la marginea careului, Aioani respinge în corner.

'13 Grameni ratează dintr-o poziție ideală, după o fază construită superb de Farul. Un jucător al oaspeților s-a aflat oricum în ofsaid.

'7 Sorescu primește o pasă la limita ofsaidului, trage la colțul scurt, dar Grameni deviază și mingea iese afară. Arbitrul nu a văzut, este aut de poartă pentru Farul.

​De știut înaintea meciului dintre FCSB și Farul

  • Farul a câştigat ambele meciuri cu FCSB din sezonul regulat, 3-1 acasă, în tur, pe 31 august 2022 (Alibec 23p, Doukoure 45+2, Grameni 77, respectiv, Compagno 70), şi 3-2 în retur, în deplasare, pe 29 ianuarie 2023 (Alibec 56, Târnovanu 90+5a, Borza 90+6, respectiv, Cordea 47, Compagno 59p).
  • FCSB ocupă locul 3, cu 34 de puncte, şi este neînvinsă până acum în play-off, după 1-1 într-o partidă jucată acasă cu Universitatea Craiova, 2-1 cu Sepsi şi 1-1 cu CFR Cluj, ambele meciuri disputate în deplasare.
  • Echipa lui Elias Charalambous a înregistrat opt victorii, şase remize şi două înfrângeri în partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, iar cel mai bun marcator al roş-albaştrilor, dar şi al campionatului, este Andrea Compagno, cu 17 goluri în SuperLiga.
  • Farul este pe locul 1, cu 39 de puncte, fiind cea mai eficientă echipă din play-off, cu două victorii, ambele pe teren propriu, 2-1 cu Sepsi şi 3-2 cu Universitatea Craiova, şi o remiză, în deplasare, 1-1 cu Rapid.
  • În meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din SuperLiga, Farul a bifat şapte victorii, şase egaluri şi trei înfrângeri, iar golgheterul „marinarilor” este Denis Alibec, cu 11 reuşite în campionat.