Patronii mai multor cluburi din SuperLiga încearcă mereu să intimideze arbitrii înainte de meciurile importante, iar Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a luat decizia de a le da undă verde colegilor săi pentru a reclama câțiva conducători de club la Comisia de Disciplină.

Andrei ChivuleteFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gigi Becali, Neluțu Varga, Ciprian Marica și Adrian Mititelu, sesizați la Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal are de treabă după ce 4 plângeri au ajuns pe masa oficialilor.

Concret, mai mulți arbitri din SuperLiga au depus plângeri împotriva a 3 patroni de club din play-off și unul din play-out.

Gigi Becali (FCSB), Neluțu Varga (CFR Cluj), Ciprian Marica (Farul Constanța) și Adrian Mititelu (FC U Craiova 1948) au lansat mai multe acuzații în ultimul an la adresa arbitrilor, dar iată că aceste „săgeți” se pot întoarce împotriva lor.

Spre exemplu, finanțatorul celor de la FCSB a transmis că titlul din sezonul precedent a fost decis de arbitri și că meciul cu FC Voluntari este dovada cea mai bună care să îi susțină declarația.

Mai mult decât atât, Gigi Becali a lansat aceleași tipuri de acuzații și după meciul jucat împotriva Universității Craiova.

Anul trecut am avut un gol valabil cu Voluntari, ofsaid, n-am luat campionatul. Arbitrii l-au furat! Acum încearcă iar. N-a fost ofsaid, s-a tras linia, jucătorul Craiovei era puțin mai în față. Cică umărul lui David Miculescu, care umăr, mă?

Nu era mai în față decât piciorul. Cum să faci asemenea mizerii? A fost și aut de poartă la cornerul ăla. N-a fost gol. Vedeți, cum ne-au luat două puncte. Nu neapărat arbitrii sunt problema, ci oamenii din jur, care influențează. Le e frică arbitrilor să dea o decizie în favoarea lui Becali. Cum să inventezi ofsaid? Lasă-te de arbitraj. - a declarat acesta, potrivit GSP.

Nici Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, nu i-a menajat pe „cavalerii fluierului”.

„VAR-ul a ajuns un instrument de furt și nu ajută cu nimic fotbalul românesc. Speram ca după venirea VAR-ului să nu mai avem discuții. Chiar ne gândeam, oare ce mai vorbim acum? Este strigător la cer, chiar sfidător. Nu poți să accepți când toată lumea vede că este alb, arbitrul să vină să spună că este negru.

Este inacceptabil! Nu pot să accept că este doar lipsă de valoare. Este rea intenție! Aceste greșeli nu sunt întâmplătoare. Greșelile sunt flagrante, ostentative, cum vreți să le numiți. Arbitrii nu justifică, nu vorbesc, nu explică, nu ai dreptul nici să vezi rapoartele. Toate aceste lucruri mi se par abuzuri.” - spunea acesta, potrivit ProSport.

Și Adrian Mititelu a lansat acuzații grave la adresa lui Andrei Chivulete, după meciul de la Sfântu Gheorghe oprit de acesta.

„Andrei Chivulete e omul Federației! E omul lui Gabi Bodescu, mâna dreaptă a lui Burleanu! Iar meciul de la Sepsi a fost programat să se întâmple, deci a fost sută la sută făcătură.

Bine, asta mi-e greu să o dovedesc, dar sunt indicii. Tot ce pot să vă spun este că arbitrajul este al lui Bodescu și că el face pe mironosița. Părerea mea este că sunt multe chestii despre care Burleanu habar nu are.”

Neluțu Varga, patronul campioanei României, a avut și el un mesaj pentru arbitri, acuzând un complet împotriva ardelenilor.

„Am senzația că s-au cam săturat de noi să câștigăm titlul și nimeni nu-și mai dorește acest lucru, asta simt. La meciul cu Rapidul, arbitrajul a fost foarte defect. La ultimul gol am fost dezamăgit total, a fost un gol foarte clar.

N-a fost ofsaid, a fost doar rea-voință. Cred că își doresc să nu mai câștigăm, să nu mai avem continuitate de victorii. Arbitrajele au fost împotriva noastră total anul acesta.

Am fost cei mai dezavantajați. Cele mai proaste decizii se iau mereu împotriva noastră. Cred că e rea-voință. Încearcă din orice detaliu să ne stopeze de la câștigarea titlului.” - a spus acesta la Fanatik.