Rapid București a învins echipa Petrolul Ploiești, scor 2-1, într-un meci disputat pe Arena Națională, în etapa a 20-a a SuperLigii.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid – Petrolul 3-1, în etapa a 20-a a SuperLigii

Elevii lui Adrian Mutu au deschis scorul în minutul 9, prin Marko Dugandzic, care a transformat lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul Colțescu pentru hențul în careu comis de Irobiso.

Alexandru Ioniță a ratat șansa de a majora scorul în minutul 36, când a ratat o nouă lovitură de pedeapsă acordată pentru faultul lui Mathaus asupra lui Emmers.

Doar patru minute mai târziu, arbitrul a dictat penalti după ce a consultat imaginile VAR, după o lovitură cu cotul a lui Crepulja într-un duel cu Jair. Jucătorul Petrolului a executat la fel de slab ca Ioniță, iar Moldovan a respins.

Egalarea a venit după pauză, când Gicu Grozav a reluat cu un voleu superb centrarea lui Mathaus, în minutul 61.

Rapid a reluat conducerea prin cel de-al doilea gol semnat de Dugandzic, în minutul 73, care a finalizat excelent un contraatac.

În minutele de prelungiri, Ștefan Pănoiu face 3-1 după o cursă excelentă, în care l-a driblat și pe portarul echipei din Ploiești.

Meciul s-a disputat pe Arena Națională, întrucât stadionul Giulești se află în proces de schimbare a gazonului.

Rapid București acumulează 37 de puncte și urcă pe poziția a treia, în timp ce Petrolul rămâne cu 29 de puncte pe locul 8 al clasamentului SuperLigii.

SuperLiga, etapa a 20-a

Sepsi – FC Voluntari 1-1

Hermannstadt – Farul Constanța 4-0

U Cluj – UTA 0-0

FC Botoșani – CFR Cluj 1-1

Chindia Târgoviște – FCSB 0-2

U Craiova 1948 – FC Argeș 1-0

CS Mioveni – Universitatea Craiova 0-1

Rapid – Petrolul Ploiești 3-1