Un club sportiv de copii din Craiova, înființat acum două decenii, colindă an de an prin școlile din Bănie în căutare de noi talente pentru tenis și fotbal. Academia Atlas a ajuns la 200.000 de euro, cifră de afaceri și plănuiește să se extindă în județele învecinate.

Copii de la sectia de fotbal a clubului Atlas Craiova la antrenamentFoto: Hotnews

La secția de tenis a clubului, redenumită între timp academie, unul dintre copii talentați descoperiți la vârstă fragedă este Mihai Alexandru Coman, campion național și cel mai tânăr component al echipei de cupă Davis a României.

Din 2019 secției de fotbal a clubului i s-au alăturat și cei doi Săndoi, Emil senior, ca președinte onorific și Emil Junior ca antrenor la secția de fotbal.

Grație unui parteneriat, antrenorii celor 2 secții ale academiei private Atlas țin regulat, gratuit, ore de sport în școlile publice ale Craiovei unde pun ochii pe talente sportive încă nedescoperite.

Oficialii clubului craiovean spun că academia lor se pregătește deja pentru scalare într-un format care aduce a franciză.

Toate metodele lor - de la recrutare, la antrenamente și modele de finanțare - vor alcătui un manual cu care Atlas va încerca să ajungă la cluburi din județele învecinate, unde plănuiește să se extindă în viitorul apropiat.

Am filmat ultimul episod din miniseria video ”Antreprenori în Sport” într-o zi de antrenament la clubul din Craiova unde am discutat cu fondatorul, managerul și antrenorii despre bursele oferite copiilor talentați, tehnologia folosită în ședințele de antrenament dar și despre filosofia care stă la baza activității clubului al cărui motto este ”Nihil sine educatio” - nimic fără educație.

Miniserie video susținută de Superbet

Vezi și celelalte 7 episoade:

VIDEOStory Antreprenori în sport #7: Ardelenii, logistica și festivalurile. Cum face un fost prof de sport afaceri din evenimente sportive și muzicale

VIDEOStory Antreprenori în sport #6: În spatele cortinei, la Transylvania Open WTA 250. Cum se vede din culise turneul la care vin cele mai bune jucătoare de tenis din România.

VIDEOStory Antreprenori în sport #5: Antrenorii de afaceri care îți arată cum te poți pregăti pentru viitor după ce ai încheiat cariera sportivă

VIDEOstory Antreprenori în sport #4: Antrenorii de la Clubul Laguna Sharks arată cum poți ajunge la performanță jucând baschet la ora de sport din școală

VIDEOstory Antreprenori în sport #3: Antreprenorul care pune sportivii la treabă, în afara terenului. Cum ajunge imaginea Cristinei Neagu pe un panou publicitar

VIDEOStory Antreprenori în sport #2: Maradona, Hagi, Ronaldo și Duckadam, la București: sute de exponate ale legendelor din sportul rege, la Muzeul Fotbalului

VIDEOStory Antreprenori în Sport #1: Cum își menține suflul, de 15 ani, Maratonul Bucureștiului