Corvinul - CFR Cluj, meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, este programat, marţi, 2 aprilie, de la ora 19:30, pe Stadionul Michael Klein din Hunedoara, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Corvinul, singura reprezentantă din Liga 2 ajunsă în această fază a competiţiei, şi CFR Cluj, una dintre favoritele la cucerirea trofeului, se întâlnesc în primul sfert de finală din Cupa României (se joacă o singură manşă).

Corvinul a început competiţia în turul al treilea, în care a trecut de Jiul Petroşani (L3), scor 4-2 în deplasare, a eliminat-o în play-off pe Csikszereda (L2), scor 4-2 pe teren propriu, pentru ca apoi să termine pe locul 1 în Grupa A după 2-0 cu Chindia (L2) şi 1-0 cu Sepsi, ambele acasă, şi 6-0 pe terenul celor de la Progresul Pecica (L3); din grupă au mai făcut parte Hermannstadt şi Petrolul.

În Liga 2, echipa antrenată de Florin Maxim este pe locul 3 în play-off după prima etapă, cu 20 de puncte, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, a remizat la Hunedoara cu Gloria Buzău, scor 1-1.

Atenţie, Corvinul, care a promovat în vara anului trecut din Liga 3, nu are drept de promovare şi în SuperLiga, deoarece este club de drept public (doar grupările de drept privat pot accede în primul eşalon al României)!

Cea mai mare performanţă a celor de la Corvinul în Cupa României este precdentul sfert de finală, atins în ediţia 1987-1988, atunci când erau eliminaţi de Dinamo (scor 2-4 la Braşov).

CFR Cluj a debutat în Cupa României direct în faza grupelor, privilegiu acordat echipelor care au terminat în campionatul precedent pe locurile 1-6, şi a terminat pe locul 2 în Grupa B, după 3-1 cu Alexandria (L2), 1-1 cu U Cluj şi 0-0 cu Rapid (a disputat toate meciurile în deplasare); din grupă au mai făcut parte Steaua (L2) şi Botoşani.

În SuperLiga, echipa anternată de Adrian Mutu ocupă locul 3 în play-off după două etape, cu 28 de puncte, la 10 distanţă de liderul FCSB, iar în cel mai recent meci oficial a remizat în campionat pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-1.

„Cupa României este unul dintre obiectivele clubului în acest an şi meciul trebuie tratat ca atare. Şi pentru ei este un meci foarte important, vor juca cu mare ambiţie şi vor încerca să ne bată. Corvinul cred că este o echipă bună de Liga 2, şi nu numai, chiar dacă nu are drept de promovare”, a spus Adrian Mutu.

CFR Cluj a câştigat de patru ori Cupa României, ultima oară în 2016, după o finală cu Dinamo, scor 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 la loviturile de departajare, şi a pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 2013, 0-1 cu Petrolul.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Corvinul - CFR Cluj.

Corvinul - CFR Cluj

2
Cotă

1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol