Lazio - Milan, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 1 martie, de la ora 21:45, pe Stadio Olimpico din Roma, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lazio şi Milan deschid etapa a 27-a din Serie A cu un derby de tradiţie al fotbalului italian, în care rivalitatea de decenii contează mai mult decât poziţiile ocupate de cele două echipe în clasament.

Lazio este pe locul 8, cu 40 de puncte, la opt distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Fiorentina, scor 1-2.

În acest interval de timp, echipa antrenată de Maurizio Sarri a reuşit o victorie surprinzătoare în prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, 1-0 acasă cu Bayern Munchen (returul este programat, marţi, 5 martie, pe Allianz Arena).

În meciurile disputate în acest sezon intern pe teren propriu, Lazio a înregistrat şase succese, trei remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Ciro Immobile, cu şase reuşite în Serie A.

Atenţie, în ultima confruntare disputată la Roma, Lazio a trecut cu 4-0 de Milan, pe 24 ianuarie 2023!

Milan ocupă locul 3, cu 53 de puncte, cu 16 mai puţine decât liderul Inter şi cu şapte peste Atalanta, care e pe 5 (primele patru clasate merg în Champions League), şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape, iar în cea mai recentă rundă a remizat acasă cu Atalanta, scor 1-1.

La rândul ei, echipa antrenată de Stefano Pioli a evoluat în această perioadă de timp în Europa League, mai precis în play-off-ul pentru optimile de finală ale competiţiei, 3-0 (a) şi 2-3 (d) cu Rennes, urmând să dispute mai departe o „dublă” cu Slavia Praga (7 martie turul - acasă şi 14 martie returul - în deplasare).

Milan a înregistrat şapte succese, trei egaluri şi trei eşecuri în partidele disputate pe terenuri străine în acest sezon din Serie A, iar cel mai bun marcator al echipei este Olivier Giroud, cu 12 goluri în campionat.

De menţionat că Milan are al doilea cel mai bun atac din Italia, cu 50 de goluri (doar Inter a înscris mai multe, 67), şi a marcat cel puţin două goluri în ultimele 10 partide disputate în deplasare, indiferent de competiţie!

În meciul din tur, disputat pe 30 septembrie 2023, Milan s-a impus pe San Siro în faţa lui Lazio cu 2-0, după golurile marcate de Pulisic (60) şi Okafor (88).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Lazio - Milan.

Lazio - Milan
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol