Athletic Bilbao - Atletico Madrid, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Cupa Spaniei, este programat, joi, 29 februarie, de la ora 22:30, pe San Mames, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, două dintre echipele de top din Spania, îşi dispută al doilea loc al finalei din Copa del Rey, acolo unde învingătoarea va lupta pentru trofeu cu Mallorca, deja calificată în ultimul act al competiţiei. Bascii pornesc cu avantaj după ce s-au impus, pe 7 februarie, în tur, pe Wanda Metropolitano, cu 1-0 (Alex Berenguer 25p).

Athletic Bilbao a ajuns în semifinalele din Cupa Spaniei după ce a trecut în primul tur de Rubi (liga a şasea), scor 2-1 (d), în turul al doilea de Cayon (liga a patra), scor 3-0 (d), în 16-imile de finală de Eibar (liga a doua), scor 3-0 (d), în optimile de finală de Alaves, scor 2-0 (a), şi în sferturile de finală de Barcelona (a), scor 4-2 după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute).

În LaLiga, echipa antrenată de Ernesto Valverde este pe locul 5 după 26 de etape, cu 49 de puncte, la trei distanţă de poziţiile de Champions League (pe 4 este chiar Atletico Madrid), şi vine după un eşec în campionat, scor 1-3 în deplasare cu Betis Sevilla.

De menţionat că, în acest sezon, indiferent de competiţie, doar Real Madrid a câştigat pe terenul bascilor, care în rest au mai bifat 12 victorii şi două remize!

Athletic Bilbao a câştigat de 23 de ori Cupa Spaniei, ultima oară în 1984, după o finală cu Barcelona, scor 0-1, şi a mai pierdut de alte 16 ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2021, scor 0-4 cu Barcelona.

Atletico Madrid a intrat în competiţie direct în 16-imile de finală, privilegiu acordat echipelor care participă la Supercupa Spaniei, fază în care a trecut în deplasare de Lugo (liga a treia), scor 3-1, pentru ca în optimile de finală să se impună în faţa lui Real Madrid, pe teren propriu, scor 4-2 după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute), iar în sferturile de finală să o elimine pe Sevilla, scor 1-0 pe Wanda Metropolitano.

Echipa antrenată de Diego Simeone ocupă locul 4 în campionat, după 26 de etape, cu 52 de puncte, şi vine după o remiză obţinută în cea mai recentă etapă din LaLiga, scor 2-2 pe terenul celor de la Almeria.

Atenţie, în ultimele 10 deplasări, în toate competiţiile, madrilenii au doar două succese, unul dintre ele la Lugo, echipa de liga a treia, în Cupa Spaniei, iar cealaltă la Granada, penultima clasată în La Liga!

Atletico Madrid a câştigat de 10 ori Cupa Spaniei, ultima oară în 2013, după o finală cu Real Madrid, scor 2-1, şi a pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2010 (scor 0-2 cu Sevilla).

În afară de meciul tur, cele două echipe s-au întâlnit şi în actuala stagiune din LaLiga, pe 16 decembrie 2023, când Athletic Bilbao s-a impus pe San Mames în faţa lui Atletico Madrid cu 2-0, după golurile marcate de Guruzueta (51) şi Nico Williams (64).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Athletic Bilbao - Atletico Madrid.

Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol