Lyon - Nice, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Franţei, este programat, vineri, 16 februarie ,de la ora 22:00, pe Stade des Lumieres, şi va fi transmis în direct de Orange Sport 3 şi Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lyon, care începe să se desprindă de zona locurilor retrogradabile, şi Nice, aflată în lupta pentru un loc de Liga Campionilor, deschid etapa a 22-a din Ligue 1 cu una dintre cele mai aşteptate partide ale zilei.

Lyon este pe locul 13, cu 22 de puncte, cu trei peste locul de baraj şi cu cinci peste cele două poziţii retrogradabile direct, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda precedentă s-a impus pe terenul celor de la Montpellier, scor 2-1.

În acest interval de timp, echipa antrenată de Pierre Sage a obţinut trei victorii în Cupa Franţei, 1-0 cu Pontarlier (liga a cincea) în primul tur, 2-1 cu Bergerac (liga a patra) în turul al doilea - ambele în deplasare, şi 2-1 acasă cu Lille, în optimile de finală (o va întâlni pe Strasbourg, acasă, în sferturile de finală ale competiţiei).

În partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, Lyon a înregistrat trei succese, trei remize şi cinci eşecuri, iar golgheterul echipei este Alexandre Lacazette, cu 11 reuşite în Ligue 1.

Nice ocupă locul 2, cu 39 de puncte, la 11 distanţă de liderul Paris Saint Germain, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din Ligue 1, iar în runda precedentă a pierdut acasă, în faţa lui Monaco, scor 2-3.

La rândul ei, Nice s-a calificat în sferturile finală din Cupa Franţei, în care o va întâlni în deplasare pe PSG, după ce a trecut în primul tur, pe teren propriu, de Auxerre (liga a doua), 0-0 după 90 de minute şi 4-2 la penalty-uri (nu se joacă prelungiri), în turul al doilea, în deplasare, de Bordeaux (liga a doua), 3-2, şi în optimile de finală, în deplasare, de Montpellier, 4-1.

Echipa antrenată de Francesco Farioli are patru succese, trei remize şi trei eşecuri în meciurile disputate în deplasare în actuala stagiune din Ligue 1, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Terem Moffi, cu şase goluri.

În partida din tur, disputată pe 27 august 2023, Nice şi Lyon au remizat pe Allianz Riviera, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lyon - Nice.

Lyon - Nice


1X
Cotă

1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol