Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Germaniei, este programat, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 19:30, pe BayArena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bayer Leverkusen şi Bayern Munchen, primele două clasate, se întâlnesc în derby-ul etapei a 21-a din Bundesliga, într-o partidă care poate influenţa decisiv lupta pentru titlul de campioană în Germania.

Bayer Leverkusen este pe primul loc, cu 52 de puncte, cu două mai multe decât Bayern Munchen, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a trecut în deplasare de Darmstadt, scor 2-0.

În cel mai recent meci oficial, disputat pe 6 februarie, echipa antrenată de Xabi Alonso s-a impus cu 3-2 pe teren propriu în faţa celor de la Stuttgart, în sferturile de finală din DFB Pokal (Cupa Germaniei), şi s-a calificat, astfel, în careul de aşi al competiţiei, alături de Dusseldorf, Kaiserslautern (ambele din liga a doua) şi una dintre Saarbrucken (liga a treia) şi Monchengladbach.

Bayer Leverkusen, singura echipă neînvinsă după 20 de etape (16 victorii şi patru egaluri), are al doilea cel mai bun atac din campionat, cu 52 de goluri marcate (doar Bayern Munchen a înscris mai multe, 59), şi cea mai bună apărare, cu 14 goluri primite.

În meciurile disputate pe teren propriu în această ediţie din Bundesliga, Bayer Leverkusen a înregistrat opt succese şi două remize, iar golgheterul echipei este Victor Boniface, cu 10 reuşite în campionat.

Bayern Munchen ocupă locul 2, cu 50 de puncte, la două în urma liderului Bayer Leverkusen, şi vine după şapte victorii consecutive în Bundesliga, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Monchengladbach, scor 3-1.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel a fost eliminată prematur din DFB Pokal (Cupa Germaniei), în 16-imile de finală, dar este calificată în optimile de finală din Champions League, fază a competiţiei în care va disputa o „dublă” cu Lazio (turul în deplasare pe 14 februarie şi returul acasă pe 5 martie).

Bayern Munchen a bifat şapte succese, o remiză şi un eşec în partidele disputate în deplasare în acest sezon intern, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Harry Kane, cu 24 de goluri în Bundesliga.

Bavarezii au cel mai bun atac din campionat, cu 59 de goluri marcate, şi a doua cea mai bună defensivă, cu 19 goluri primite (doar Bayer Leverkusen a încasat mai puţine, 14).

În meciul din tur, disputat pe 15 septembrie 2023, Bayern Munchen a remizat pe teren propriu cu Bayer Leverkusen, scor 2-2, după golurile marcate de Kane (7) şi Goretzka (86), respectiv, Grimaldo (24) şi Palacios (90+4p).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Bayer Leverkusen - Bayern Munchen.

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen


GG
Cotă

1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol