Oostende - Antwerp, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Belgiei, este programat, joi, 8 februarie, de la ora 21:00, pe Albertpark, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Antwerp (campioana en-titre şi deţinătoarea la zi a Cupei Belgiei) porneşte cu prima şaşnsă la victorie, dar şi la calificare, în faţa lui Oostende (echipă care a retrogradat în vara anului trecut în liga a doua), în prima semifinală din Beker van Belgie (cealaltă finalistă se va decide între Club Brugge şi Union St. Gilloise).

Oostende a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în primul tur de Ganshoren (liga a patra), scor 5-0 (a), în 16-imile de finală de Eupen (prima ligă), scor 2-0 (d), în optimile de finală de Genk (prima ligă), scor 3-1 (a), şi în sferturile de finală de Molenbeek (prima ligă), scor 2-0 (a).

În Challanger Pro League, echipa antrenată de Stijn Vreven este pe locul 14 după 20 de etape, cu 16 puncte, cu doar unul pentru poziţiile retrogradabile (15 şi 16), şi vine după o victorie obţinută pe terenul lui Lierse, scor 2-1.

Oostende a ajuns o singură dată în finala Cupei Belgiei, în ediţia 2016-2017, când a pierdut în faţa celor de la Zulte Waregem, scor 2-2 după 90 de minute, 3-3 după prelungiri şi 2-4 la penalty-uri.

Antwerp a început competiţia în 16-imile de finală, fază în care a eliminat-o pe Lierse (liga a doua), scor 4-1 (d), apoi a trecut în optimile de finală de Charleroi (prima ligă), scor 5-2 (a), şi în sferturile de finală de Leuven (prima ligă), scor 3-2 (d).

Echipa antrenată de Mark van Bommel ocupă locul 4 în Pro League după 24 de etape, cu 41 de puncte, la 17 în urma liderului Union St. Gilloise, şi vine după un succes obţinut pe teren propriu, scor 2-1 în faţa celor de la Club Brugge.

Antwerp are în palmares patru trofee Beker van Belgie, ultimul fiind cucerit chiar în ediţia precedentă, 2022-2023, după o finală cu Mechelen, scor 2-0, şi a mai pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 1975 (0-1 cu Anderlecht).

Ultimele partide directe între cele două echipe au avut loc sezonul trecut din Pro League, când Antwerp s-a impus în ambele meciuri cu Oostende, cu acelaşi scor, 3-0.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Oostende - Antwerp.

Oostende - Antwerp


2
Cotă

1,60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol