Carlos Alcaraz a anunțat în cursul zilei de vineri că nu va participa la Mastersul de la Roma, fostul lider ATP invocând o accidentare la mână. Turneul de la Foro Italico va avea loc în perioada 8-19 mai și reprezentină ultmul test important înainte de Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Carlos AlcarazFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Carlos Alcaraz nu va participa la Mastersul de la Roma

„Am simţit durere, o jenă la braţ după ce am jucat la Madrid. Am efectuat examene medicale şi am un edem la muşchiul rotund pronator (n.r. muşchi al antebraţului), consecinţă a recentei accidentări.

Din nefericire, nu voi putea juca la Roma. Am nevoie de odihnă pentru a mă recupera şi pentru a putea juca fără durere” - Carlos Alcaraz.

În urmă cu un an de zile, Alcaraz a părăsit turneul de la Foro Italico în turul al treilea, ibericul fiind învins surprinzător de maghiarul Fabian Marozsan, sportiv venit din calificări la acel moment.

Reamintim că Alcaraz a fost eliminat zilele trecute de la Caja Magica, competiție unde era campionul en-titre al Mastersului de la Madrid (a fost învins în sferturile de finală de Andrey Rublev).

În acest sezon, Carlos are 14 victorii și 4 înfrângeri, a adunat doar din premiile din tenis $1,736,000 și a câștigat un titlu ATP: cel de la Indian Wells.

În vârstă de 20 de ani (va împlini 21 în curând, pe 5 mai), Alcaraz s-a aflat cel mai sus în ierarhia mondială pe locul întâi (12 septembrie 2022), a câștigat de-a lungul timpului 13 titluri ATP, iar două dintre acestea au fost de Grand Slam: US Open (2022) și Wimbledon (2023).

Postarea prin care Carlos Alcaraz anunță că nu va participa la Mastersul de la Roma