Barcelona - Osasuna, meci restant contând pentru etapa a 20-a din campionatul Spaniei, este programat, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 20:00, pe Estadi Olimpic Lluis Companys, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona are prima şansă în faţa celor de la Osasuna, într-o restanţă a etapei a 20-a din LaLiga, şi speră să repete victoria din Supercupa Spaniei pentru a-şi consolida poziţia în Top 4.

Barcelona este pe locul 4, cu 44 de puncte, cu doar două mai multe decât Athletic Bilbao, care este pe 5, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut acasă, cu Villarreal, scor 3-5.

În această perioadă, Barcelona a disputat două meciuri în Supercupa Spaniei, 2-0 în semifinale cu Osasuna şi 1-4 în finală cu Real Madrid (ambele la Riad, în Arabia Saudită), şi trei partide în Copa del Rey, 3-2 cu Barbastro în 16-imi de finală, 3-1 cu Salamanca în optimile de finală, şi 2-4 după prelungiri (2-2 după 90 de minute) cu Athletic Bilbao în sferturile de finală, fiind eliminată din competiţie.

Echipa antrenată de Xavi Hernandez, care şi-a anunţat plecarea la finalul sezonului, a înregistrat opt succese şi trei eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul ei este Robert Lewandowski, cu opt reuşite în LaLiga.

Osasuna ocupă locul 12, cu 26 de puncte, cu 10 peste poziţiile retrogradabile, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Sevilla, scor 1-1.

Osasuna a participat în acest interval la Supercupa Spaniei din postura de finalistă în Copa del Rey şi a pierdut în semifinale, 0-2 cu Barcelona la Riad (Arabia Saudită), pentru ca, în Cupa Spaniei, să fie eliminată încă din optimile de finală, după 0-2 acasă cu Real Sociedad.

În meciurile disputate în deplasare în acest sezon din LaLiga, echipa lui Jagoba Arrasate a înregistrat trei succese, două egaluri şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Ante Budimir, cu 10 goluri în campionat.

În partida din tur, disputată pe 3 septembrie 2023, Barcelona s-a impus pe terenul celor de la Osasuna cu 2-1, după golurile marcate de Kounde (45+1) şi Lewandowski (86p), respectiv, Catena (84); ultimul meci direct s-a jucat pe 11 ianuarie 2024, în semifinalele din Supercupa Spaniei, la Riad (Arabia Saudită), Barcelona - Osasuna 2-0 (Lewandowski 59, Lamine Yamal 90+3).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Barcelona - Osasuna.

Barcelona - Osasuna 1

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol