Chelsea - Fulham, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 14:30, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea şi Fulham se întâlnesc într-un nou derby londonez, de data aceasta al etapei a 21-a din Premier League, cu implicaţii majore la mijlocul clasamentului, acolo unde se află, în acest moment, ambele echipe.

Chelsea este pe locul 10, cu 28 de puncte, la 12 distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Luton, scor 3-2.

În acest interval, echipa lui Maurcio Pochettino a trecut de Newcastle în sferturile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), pe teren propriu, 1-1 după 90 de minute şi 4-2 la penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri), iar în semifinale (se joacă tur-retur) a pierdut în prima manşă pe terenul lui Middlesbrough, echipă din Championship (liga a doua), scor 0-1, pe 9 ianuarie. Cu doar doar trei zile mai devreme, pe 6 ianuarie, Chelsea se califica în 16-imile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), graţie succesului de acasă cu Preston, de asemenea echipă din Championship (liga a doua), scor 4-0.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, Chelsea a înregistrat patru succese, trei remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Cole Palmer, cu opt reuşite în Premier League.

Fulham ocupă locul 13, cu 24 de puncte, cu nouă peste poziţiile retrogradabile, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din Premier League, iar în runda trecută a dat lovitura, pe teren propriu, 2-1 cu Arsenal.

Echipa lui Marco Silva a jucat, la rândul ei, în ambele competiţii eliminatorii în această perioadă: în EFL Cup (Cupa Ligii) a trecut de Everton în sferturile de finală, în deplasare, 1-1 după 90 de minute şi 7-6 la penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri), iar în semifinale (se joacă tur-retur) a pierdut în prima manşă, 1-2 în deplasare cu Liverpool; în FA Cup (Cupa Angliei) a acces în 16-imile de finală după 1-0 acasă cu Rotherham, echipă din Championship (liga a doua).

Fulham are puţine puncte acumulate în meciurile din deplasare, doar şase, după un succes, trei remize şi şase eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Raul Jimenez, cu cinci goluri în actuala ediţie de campionat.

În partida din tur, disputată pe 2 octombrie 2023, Chelsea s-a impus pe terenul celor de la Fulham cu 2-0, după golurile marcate de Mudryk (18) şi Broja (19); Chelsea are nouă victorii în ultimele 11 meciuri directe cu Fulham.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Chelsea - Fulham.

Chelsea - Fulham 1

Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol