Pendikspor - Ankaragucu, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Turciei, este programat, luni, 25 decembrie, de la ora 19:00, la Istanbul.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Pendikspor şi Ankaragucu, două echipe aflate în suferinţă, se întâlnesc într-un adevărat duel al disperării, în încercarea de a evita poziţiile retrogradabile, într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 17-a din Super Lig.

Pendikspor este pe locul 19, penultimul, cu 13 puncte, la patru puncte de Fatih Karagumruk, echipa de pe 16, ultima poziţie care asigură menţinerea în Super Lig, şi vine după o victorie şi patru eşecuri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui Rizespor, scor 1-5.

Pendikspor, echipă antrenată de portughezul Ivo Viera, a promovat în vara acestui an pentru prima dată în istoria 73 de ani în Super Lig (prima ligă a Turciei), după ce a terminat pe locul 3 în liga a doua, dar a câştigat play-off-ul de promovare.

În partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, Pandikspor a înregistrat o victorie, două remize şi patru înfrângeri, iar golgheterul echipei este Erencan Yardimci, cu cinci reuşite în Super Lig (gruparea din Istanbul are cea mai slabă defensivă din campionat, cu 38 de goluri încasate, şi al treilea cel mai slab atac, cu 17 goluri marcate).

Ankaragucu ocupă locul 12, cu 19 puncte, şi vine după un succes, trei rezultate de egalitate şi un eşec în ultimele cinci etape, iar în cel mai recent meci din campionat a remizat pe teren propriu cu Hatayspor, scor 0-0.

La Ankaragucu, echipă antrenată de fostul mare internaţional turc Emre Belozoglu (fost la Galatasaray, Fenerbahce, Inter, Newcastle şi Atletico Madrid, fost căpitan al echipei naţionale), este legitimat Olimpiu Moruţan (împrumut un sezon de la Galatasaray), care a bifat 13 meciuri şi două goluri în Super Lig („tricolorul” este jucătorul galben-negrilor cu cea mai mare cotă de piaţă, patru milioane de euro).

Ankaragucu a fost implicată în cel mai mare scandal al ultimilor ani din fotbalul turc, după ce, acum două etape, la finalul meciului cu Rizespor de acasă, scor 1-1, preşedintele Faruk Koca l-a lovit cu pumnul în faţă pe arbitrul meciului, Halil Umut Meler (ulterior, şeful clubului din capitală a demisionat).

În deplasare, Ankaragucu a înregistrat în acest sezon două victorii, trei remize şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Efkan Bekiroglu, cu patru goluri în campionat.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Pendikspor - Ankaragucu.

Pendikspor - Ankaragucu
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol