Petrolul - FCSB, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul şi FCSB se întâlnesc într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale etapei a 14-a din SuperLiga, ambele echipe având obiective importante în acest sezon, ploieştenii - un loc în play-off, iar roş-albaştrii - titlul aşteptat din 2015!

Petrolul este pe locul 7, cu 19 puncte, la egalitate cu Hermannstadt, echipa de pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off, şi vine după o serie de o victorie, trei remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus în deplasare cu Universitatea Craiova, scor 3-1.

În acest interval, echipa lui Florin Pîrvu a debutat şi în Cupa României, competiţie în care a câştigat primul meci din Grupa A, în deplasare, scor 2-1 cu Progresul Pecica (Liga 3).

Petrolul a înregistrat două succese, patru egaluri şi o înfrângere în partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al echipei este Jair, cu patru goluri în SuperLiga.

„Cel mai important meci al meu este întotdeauna următorul, indiferent că jucăm cu FCSB sau cu orice altă echipă. Din punct de vedere al încărcăturii emoţionale şi a situaţiei din acest moment, se poate spune că va fi cel mai dificil meci. N-am nicio emoţie în privinţa faptului că le vom face viaţa grea, iar cei de la FCSB ştiu asta”, a declarat Florin Pîrvu.

FCSB este lider, cu 30 de puncte, cu trei mai multe decât a doua clasată, CFR Cluj, şi vine după două succese şi trei rezultate de egalitate în ultimele cinci partide, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu cu Voluntari, scor 0-0 (al doilea egal consecutiv pe teren propriu după 2-2 cu U Cluj).

Echipa lui Elias Charalambous n-a avut emoţii în Cupa României, acolo unde s-a impus în primul meci din Grupa C, scor 2-0 pe terenul celor de la Bihor (Liga 3).

FCSB este pe locul 1 şi într-ul clasament al partidelor disputate în deplasare în acest campionat, cu 16 puncte acumulate după cinci victorii, un egal şi un eşec, iar golgheterul echipei este Darius Olaru, cu şase reuşite în SuperLiga.

„Sunt extraordinar de mulţumit de Băluţă. Nu va mai începe echipa fără el. Dă viteză jocului! Fără Băluţă pe teren nu începe meciul! Aşa aş vrea, atacant, dar problema e că e mai eficient în dreapta. Rotariu nu face faza defensivă şi eram cam bulevard în dreapta. O să-l băgăm pe Rotariu atacant şi o să joace Băluţă în dreapta”, a anunţat Gigi Becali, patronul lui FCSB.

În ediţia precedentă din SuperLiga, FCSB s-a impus în ambele meciuri cu Petrolul din sezonul regulat, 2-0 în tur, la Ploieşti, şi 4-1 în retur, pe Arena Naţională.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronsoticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul - FCSB.

Petrolul - FCSB
X2
Cotă
1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol