Poli Iaşi - Sepsi, meci restant contând pentru etapa a 7-a din campionatul României, este programat, joi, 19 octombrie, de la ora 20:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poli Iaşi şi Sepsi se întâlnesc într-o partidă programată iniţial pe 27 august şi amânată deoarece echipa din Sf. Gherghe, neînvinsă la acel moment în SuperLiga, ar fi fost nevoită să joace la nici 72 de ore de la disputa cu Bodo/Glimt, din prima manşă a play-off-ului din Conference League.

Poli Iaşi ocupă locul 13, cu 11 puncte acumulate după 11 meciuri, şi vine după un eşec în Giuleşti, scor 2-3 cu Rapid, care a oprit o serie de patru partide fără înfrângere în campionat (două victorii, ambele în deplasare, cu U Cluj şi Voluntari, şi două remize, ambele acasă, cu Botoşani şi Petrolul).

Seria invincibilă a moldovenilor a început după ce echipa antrenată de Leo Grozavu a fost eliminată ruşinos în play-off-ul din Cupa României, 0-3 în deplasare cu SCM Zalău, echipă care activează în Liga 3.

Poli Iaşi nu a câştigat nici măcar un meci din cele patru disputate în acest sezon pe teren propriu (două egaluri şi două înfrângeri) şi are cel mai slab atac din SuperLiga în partidele de pe teren propriu (doar trei goluri marcate), golgheterul echipei fiind Alin Roman, cu trei reuşite în campionat.

Sepsi este pe locul 11, cu 12 puncte după 11 partide, şi vine după o serie de cinci meciuri pierdute în campionat (unul acasă şi patru în deplasare), ultimul pe terenul celor de la U Cluj, scor 0-1 (are un singur succes în ultimele zece confruntări oficiale, un 1-0 acasă cu UTA, pe 4 septembrie).

În Cupa României, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a intrat direct în faza grupelor şi a remizat în primul meci din Grupa A, 1-1 în deplasare cu Hermannstadt.

Sepsi a înregistrat o victorie, un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri în cele şase meciuri disputate pe terenuri străine în acest sezon, iar cel mai bun marcator al echipei este Pavol Safranko, cu trei goluri în această ediţie din SuperLiga.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat din ediţia 2020-2021 a campionatului, la finalul căreia moldovenii au şi retrogradat şi în care Sepsi a câştigat, în tur, cu 4-1 pe terenul celor de la Poli Iaşi, pentru ca, în retur, la Sf. Gheorghe, să se consemeze o remiză, scor 3-3.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Poli Iaşi - Sepsi.

Poli Iaşi - Sepsi
X2
Cotă
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol