Manchester City - Sevilla, meci contând pentru Supercupa Europei, este programat, miercuri, 16 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, Atena (Grecia), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City, deţinătoarea Champions League, şi Sevilla, câştigătoarea Europa League, se întâlnesc în cea de-a 48 ediţie a Supercupei Europei, la Pireu, Atena (Grecia), după ce partida fusese iniţial programată pe Ak Bars Arena din Kazan (Rusia).

Manchester City s-a impus în premieră în ediţia trecută din Liga Campionilor, cucerind trofeul după finala cu Inter Milano disputată pe Stadionul Olimpic Kemal Ataturk din Istanbul, scor 1-0 (Rodri 68), performanţă care a întregit "tripla", alături de titlul de campioană şi Cupa Angliei.

În acest sezon, "cetăţenii" lui Pep Guardiola au pierdut primul meci oficial, 1-1, 1-4 după penalty-uri, cu Arsenal, în Supercupa Angliei (Community Shield), după care au debutat excelent în Premier League, 3-0 pe terenul celor de la Burnley.

Pep Guardiola a câştigat trofeul de trei ori ca antrenor (cu Barcelona în 2009 şi 2011, cu Bayern Munchen în 2013) şi o dată ca jucător (cu Barcelona în 1992), iar un succes l-ar duce la egalitate cu Carlo Ancelotti, care are patru trofee cucerite ca antrenor, şi l-ar face primul tehnician care câştigă Supercupa Europei cu trei echipe diferite.

Manchester City este al şaptelea club englez care joacă în Supercupa Europei, după Liverpool, Chelsea, Manchester United, Nottingham Forest, Aston Villa şi Arsenal, şi poate deveni a şasea echipă din Anglia care câştigă Supercupa Europei şi a treia în cinci ani după Liverpool în 2019 şi Chelsea în 2021.

La nivel continental, Manchester City are în palmeres două trofee, Liga Campionilor (2023) şi Cupa Cupelor (1970, după 2-1 într-o finală cu Gornik Zabrze disputată pe Stadionul Prater din Viena).

Sevilla a cucerit pentru a şaptea oară în istorie Europa League, record al competiţiei (inclusiv Cupa UEFA), şi a câştigat o singură dată Supercupa Europei în cele şase ediţii la care a participat, în 2006, 3-0 cu Barcelona în finala disputată pe Stadionul Louis II din Monte Carlo (Monaco).

Echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a terminat stagiunea precedentă din LaLiga doar pe locul 12, iar în actualul sezon a debutat cu o înfrângere pe teren propriu, scor 1-2 cu Valencia.

Aceasta este a şaptea apariţie a celor de la Sevilla în Supercupa Europei, la egalitate AC Milan, doar Barcelona (nouă) şi Real Madrid (opt) având mai multe prezenţe (echipele spaniole au câştigat trofeul de 16 ori).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia precedentă a Ligii Campionilor, în faza grupelor, când Manchester City s-a impus de două ori în faţa celor de la Sevilla, 4-0 în deplasare şi 3-1 pe teren propriu (spaniolii au terminat pe locul 3 şi au continuat în Europa League, competiţie pe care au şi câştigat-o!).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul Peste 2,5 Goluri: cel puţin trei goluri marcate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester City - Sevilla.

Manchester City vs Sevilla Peste 2,5 Goluri
Cotă 1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol