​Ludogorets - Ballkani, meci contând pentru manşa retur a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 19 iulie, de la ora 21:00, pe Huvepharma Arena din Razgrad.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ludogorets are o misiune dificilă în tentativa de a continua parcursul în Champions League după ce, în prima manşă, Ballkani s-a impus la Pristina, scor 2-0 (Korenica 45+1, Zyba 55).

Ludogorets este campioana ultimelor 12 ediţii ale campionatului din Bulgaria, dar în sezonul trecut a avut emoţii până la final, reuşind să termine cu doar un punct în faţa celor de la CSKA Sofia.

Din luna martie, antrenorul echipei este Ivaylo Petev, un fost mijlocaş care ca jucător are în palmares o cupă cucerită cu Litex Loveci şi care ca tehnician a mai câştigat alte două titluri cu Ludogorets, în 2012 şi 2013 (între timp le-a mai pregătit pe AEL Limassol şi Dinamo Zagreb, dar şi echipele naţionale ale Bulgariei şi Bosniei-Herţegovina).

După înfrangerea din Kosovo, Ludogorets a pierdut şi în prima etapă din campionat, 1-3 în deplasare cu nou promovata Krumovgrad.

De-a lungul timpului, pentru Ludogorets au evoluat mai mulţi fotbalişti români, cei mai reprezentativi fiind Cosmin Moţi (cel care intra în poartă şi o elimina pe FCSB are acum o tribună cu numele său) şi Claudiu Keşeru (cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 139 de goluri).

Ludogorets, echipă cu experienţă europeană în ultimii ani, a ajuns în ediţia trecută până în 16-imile de finală din Conference League, unde a fost eliminată, la penalty-uri, de Anderlecht.

Ballkani, campioana din Kosovo, este la al doilea titlu consecutiv, după ce a terminat cu trei puncte peste Drita (sunt 10 echipe şi se joacă două tururi şi două retururi).

Din 2022, echipa din Suva Reka este antrenată de albanezul Ilir Daja, un fost fotbalist retras la doar 25 de ani, după ce s-a accidentat grav în 1989, într-un meci pe care echipa sa atunci, Dinamo Tirana, l-a disputat cu Dinamo

Bucureşti în Cupa Campionilor Europeni (are în palmares un titlu ca jucător şi două ca antrenor, ambele cu Ballkani).

Ballkani a jucat un singur meci amical înaintea „dublei” cu Ludogorets, 2-2 cu Struga, campioana Macedoniei de Nord (campionatul din Kosovo începe pe 12 august).

Ballkani a evoluat în sezonul trecut în grupele Conference League, dar n-a reuşit să se califice mai departe (a jucat cu CFR Cluj, 1-1 acasă şi 0-1 în deplasare).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Ludogorets - Ballkani.

Ludogorets vs Ballkani 1

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol