Farul - Sepsi, meci contând pentru Supercupa României, este programat, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi Sepsi deschid oficial noul sezon cu meciul din Supercupa României, un test binevenit pentru ambele echipe, atât înaintea debutului în SuperLiga, cât şi înainte de partidele din Europa.

Farul a câştigat primul titlu de campioană a României sub această denumire (Viitorul are în palmares, tot cu Gică Hagi pe banca tehnică, un campionat, o Cupă şi o Supercupă), iar acum vizează un nou trofeu, cu doar câteva zile înaintea debutului în Champions League.

Farul va juca, pe 12 iulie, pe teren propriu, în prima manşă a primului tur preliminar cu Sheriff Tiraspol, pe 15 iulie o va întâlni în deplasare pe Hermannstadt în prima etapă din SuperLiga, iar pe 18 iulie va disputa returul cu campioana Moldovei.

În această vară, Gică Hagi i-a adus, printre alții, pe Zorhan Bassong, Fabio Vianna (ambii de la FC Argeș), Damien Dussaut (Rapid), Romario Benzar (UTA), Nicolae Carnat (CS Mioveni), Amine Benchaib (Mioveni), Rivaldinho şi Ionuţ Vînă (ambii de la Universitatea Craiova), dar l-a pierdut pe Louis Munteanu, care s-a întors la Fiorentina.

În meciurile amicale din această vară, Farul a pierdut de fiecare dată, 1- 2 cu Pogon Szczecin, 0-5 cu Banik Ostrava şi 0-3 cu Warta Poznan.

Sepsi a câştigat pentru al doilea an la rând Cupa României şi este deţinătoarea la zi a Supercupei, urmând să joace în turul al doilea preliminar din Conference League cu CSKA Sofia pe 27 iulie (d) şi 3 august (a).

Sepsi a schimbat antrenorul în această vară, Liviu Ciobotariu în locul lui Cristiano Bergodi, iar la nivelul lotului au venit Gabriel Debeljuh (CFR Cluj), Isnik Alimi (Qabala), Dinu Moldovan (Chindia), Vitalie Damaşcan (Voluntari), Sherif Kallaku (Teuta), Darius Oroian (Steaua) şi Bogdan Oteliţă (Gloria Buzău) şi au plecat Radoslav Dimitrov, Răzvan Began, Enriko Papa, Alexandru Tudorie şi Anass Achachbar.

În amicalele din această vară, Sepsi, care are în palamres două Cupe ale României şi o Supercupă, a pierdut ambele meciuri, 0-1 cu Ferencvaros şi 1-3 cu CSKA 1948 Sofia.

În ediţia trecută de campionat, Farul s-a impus de trei ori în faţa lui Sepsi, 1-0 (d) şi 2-0 (a) în sezonul regulat, 2-1 (a) în play-off, iar un meci, ultimul direct, s-a terminat la egalitate, 1-1, la Sf. Gheorghe.

Echipe probabile Farul: Aioani - Kiki, Artean, Boli, Borza - T. Băluţă, Nedelcu, Borgnino - Rivaldinho, Alibec, Ad. Mazilu. Sepsi: Niczuly - Oteliţă, Bălaşa, D. Ciobotariu, Dumitrescu - Alimi, N. Păun, C. Matei - Damaşcan, Debeljuh, Ştefănescu.

Superbet oferă cota 2,15 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Farul - Sepsi.

Farul vs Sepsi GG
Cotă 2,15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol