Estonia - Belgia, meci contând pentru Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, marţi, 20 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul Lillekula din Tallinn, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Estonia are şanse mici să dea lovitura în partida cu Belgia, una dintre favoritele la calificare, alături de Austria şi Suedia (se califică primele două clasate; din grupă mai face parte şi Azerbaidjan).

Estonia are un punct şi este pe locul 4 după primele două meciuri, ambele disputate în deplasare, 1-2 cu Austria şi 1-1 cu Azerbaidjan, iar înainte de startul preliminariilor a pierdut un amical cu Ungaria, scor 0-1 (d).

Estonia este neînvinsă în ultimele patru meciuri jucate acasă, dar a câştigat o singură dată în ultimele cinci partide.

Echipa antrenată de Thomas Haberli (ca jucător a bifat o selecţie în naţionala Elveţiei) nu s-a calificat niciodată la un turneu final european sau mondial, iar cel mai bine cotat jucător al balticilor este Joonas Tamm, fostul fundaş al celor de la FCSB, neconvocat însă de această dată.

Estonia a câştigat anul trecut Grupa 2 din Liga D a Ligii Naţiunilor, din care au mai făcut parte Malta şi San Marino (patru victorii din tot atâtea meciuri) şi a promovat, astfel, în Liga C (acolo unde a ajuns şi România, retrogradată însă din Grupa B).

Belgia ocupă locul 2, cu patru puncte, după 3-0 cu Suedia (d) şi 1-1 cu Austria (a), în condiţiile în care Austria conduce grupa, cu şapte puncte (din trei meciuri), iar Suedia are trei puncte (acumulate după două partide).

De menţionat că Belgia a pierdut o singură dată în ultimele cinci partide disputate, 0-2 cu Maroc la CM 2022 din Qatar.

Echipa antrenată de Domenico Tedesco a disputat şi un amical între cele două întâlniri din preliminarii, 3-2 în deplasare cu Germania.

Belgia a participat la CM 2022 din Qatar, unde nu a reuşit însă să treacă de faza grupelor (locul 3, după Maroc şi Croaţia, a depăşit doar Canada), iar în Liga Naţiunilor a terminat pe locul 2 în grupa 4 din Liga A, după Olanda şi înaintea Poloniei şi a Ţării Galilor (trei victorii, un egal, două înfrângeri).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2021, în preliminariile pentru CM 2022 din Qatar, iar Belgia s-a impus în ambele meciuri cu Estonia, 5-2 în deplasare şi 3-1 pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul Pauză/Final 2/2: oaspeţii să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Estonia - Belgia.

Estonia - Belgia

2/2
Cotă

1,72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol