Olanda - Italia, meci contând pentru finala mică din UEFA Nations League, este programat, duminică, 18 iunie, de la ora 16:00, pe Stadionul De Grolsch Veste din Enschede, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Patru echipe naţionale sunt implicate în turneul final al Ligii Naţiunilor, găzduit de Olanda şi la care mai participă, pe lângă ţara organizatoare, Croaţia, Spania şi Italia.

Sistemul de desfăşurare este eliminatoriu (semifinale, finala mică, finala mare), iar în acest an vom avea o nouă câştigătoare, după ce Portugalia (2019) şi Franţa (2021), învingătoarele din primele două ediţii, nu s-au calificat la turneul final.

Olanda nu a reuşit să valorifice avantajul terenului propriu şi a pierdut meciul din semifinale cu Croaţia, după prelungiri, scor 2-4 (Malen 34, Lang 90+6 / Kramaric 55p, Pasalic 72, Petkovic 98, Modric 116p).

Olanda s-a clasat pe primul loc în Grupa 4 din Liga A, în care a bifat cinci 5 victorii şi un rezultat de egalitate: 4-1 (d) şi 1-0 (a) cu Belgia, 2-2 (a) şi 2-0 (d) cu Polonia, 2-1 (d) şi 3-2 (a) cu Ţara Galilor.

În schimb, în Grupa B din preliminariile pentru Euro 2024, echipa antrenată de Ronald Koeman a debutat cu o înfrângere dureroasă, 0-4 în deplasare cu Franţa, după care a trecut acasă de Gibraltar cu 4-0 (din grupă mai fac parte Grecia şi Irlanda; se califică primele două clasate).

Olanda s-a mai calificat la turneul final al UEFA Nations League şi la ediţia din 2019, când a trecut în semifinale de Anglia, scor 3-1, dar a pierdut finala cu Portugalia, scor 0-1.

Italia, singura participantă la turneul final al Ligii Naţiunilor care nu a participat la CM 2022 din Qatar, a pierdut, la rândul ei, partida din semifinale cu Spania, scor 1-2 (Immobile 11p / Yeremi Pino 3, Joselu 88).

Italia a terminat pe locul 1 în Grupa 3 din Liga A, în care a bifat trei victorii, două remize şi un eşec: 1-1 (a) şi 2-5 (d) cu Germania, 2-1 (a) şi 2-0 (d) cu Ungaria, 0-0 (d) şi 1-0 (a) cu Anglia.

În preliminariile pentru Euro 2024, echipa antreantă de Roberto Mancini a debutat cu o înfrângere pe teren propriu, scor 1-2 cu Anglia, apoi a câştigat în deplasare cu Malta, scor 2-0 (din grupa C mai fac parte Macedonia de Nord şi Ucraina; se califică primele două clasate).

Italia a mai participat la turneul final al Ligii Naţiunilor în 2021, când a fost eliminată în semifinale de Spania, scor 1-2.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2020, în faza grupelor din UEFA Nations League, când Italia s-a impus în deplasare cu Olanda, scor 1-0, pentru ca, pe teren propriu, să nu reuşească decât un egal, scor 1-1.

Echipe probabile

Olanda: Bijlow - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Ake - De Roon, De Jong, Wijnaldum - Bergwijn, Gakpo, Simons.

Italia: Donnarumma - Toloi, Bonucci, Acerbi - Di Lorenzo, Frattesi, Barella, Jorginho, Spinazzola - Zaniolo, Immobile.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Olanda - Italia.

Olanda - Italia GG


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol