Kosovo - România, meci contând pentru Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, vineri, 16 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul Fadil Vokrri din Pristina, şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România a început preliminariile pentru Euro 2024 cu două victorii şi îşi doreşte să continue acest parcurs şi la meciul cu Kosovo.

Kosovo este pe locul 3 în Grupa I, cu două puncte, cu patru mai puţine decât primele două clasate, Elveţia şi România, după ce a remizat în deplasare cu Israel şi acasă cu Andorra, scor 1-1 în ambele meciuri.

Kosovo îl are ca selecţioner pe Alain Giresse (70 de ani), fosta mare glorie a Franţei, campion european ca jucător cu naţionala „cocoşului galic” în 1984, care a mai antrenat prime reprezentative ca Georgia, Gabon, Mali, Tunisia şi Senegal.

Kosovo nu a mai pierdut de cinci meciuri, mai precis din luna septembrie a anului trecut, bifând de atunci o victorie (5-1 cu Cipru în Liga Naţiunilor) şi patru rezultate de egalitate (două în partide amicale, alte două în cele oficiale din preliminariile pentru Euro 2024).

Cei mai reprezentativi jucători din Kosovo sunt Amir Rrahmani (Napoli) - căpitanul echipei şi decanul de selecţii (51), Mergim Vojvoda (Torino), Milot Rashica (Galatasaray), Bersant Celina (Stoke City), Edon Zhegrova (Lille) şi Vedat Muriqi (Mallorca) - cel mai bun marcator al naţionalei (23).

„Pregătim destule surprize pentru România, care se bazează mai mult pe forţa grupului decât pe individualităţi. E o naţională în căutarea anilor de aur, care a pornit însă excelent actuala campanie, iar asta ne obligă să fim şi mai atenţi”, a declarat Alain Giresse.

România ocupă locul 2 în Grupa I, cu şase puncte, la egalitate cu Elveţia (care avantajul golaverajului), după ce s-a impus în primele două partide, 2-0 în deplasare cu Andorra şi 2-1 pe teren propriu cu Belarus (Andorra şi Israel au câte un punct).

Edi Iordănescu, selecţionerul „tricolorilor”, a fost păstrat în funcţie după retrogradarea în Liga C din Liga Naţiunilor, iar în cele două amicale disputate în toamna anului trecut România a înregistrat o înfrângere, 1-2 acasă cu Slovenia, şi o victorie, 5-0 în deplasare cu Moldova.

România are câteva absenţe de marcă, Florin Niţă (Pardubice), Ionuţ Radu (Auxerre), Vlad Chiricheş (Cremonese), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Răzvan Marin (Empoli) şi Florin Tănase (Al Jazira), dar revine Ianis Hagi (Glasgow Rangers), după mai bine de un an de la operaţia suferită la ligamentul încrucişat anterior de la genunchiul drept.

„Trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la Euro 2024. Kosovo e clar o contracandidată, are jucători în Ligue 1, în la Liga, în Serie A, jucători care au câştigat titluri în Belgia, în Italia, în Turcia. Aşa că ne aşteptăm la Pristina la un joc extrem de disputat şi trebuie să arătăm ca o echipă competitivă”, a declarat Edi Iordănescu.

Echipe probabile

Kosovo: Muric - Vojvoda, Rrahmani, Kryeziu, Paqarada - Celina, Rrdudhani, Loshaj - Rashica, Muriqi, Krasniqi.

România: Târnovanu - A. Raţiu, Drăguşin, Burcă, Opruţ - Olaru, T. Băluţă, Stanciu - Man, Alibec, Fl. Coman.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Kosovo - România.

Kosovo vs România

X2
Cotă
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol