​Hamburg - Stuttgart, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în prima ligă a Germaniei, este programat, luni 5 iunie, de la ora 21:45, pe Volksparkstadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hamburg are nevoie de o minune pentru a întoarce soarta barajului, după ce, în prima manşă, disputată pe 1 iunie, Stuttgart s-a impus pe teren propriu cu 3-0 (Mavropanos 1, Vagnoman 51, Guirassy 54).

De şase ori campioană a Germaniei, Hamburg este la al doilea baraj consecutiv, după ce anul trecut a pierdut în faţa celor de la Hertha Berlin (1-0 în deplasare şi 0-2 acasă).

Echipa antrenată de Tim Walter pare condamnată să mai rămână cel puţin un sezon în 2.Bundesliga, acolo unde a ajuns în vara anului 2018, când fosta campioană a Europei din 1983 a retrogradat pentru prima oară în istoria sa.

Hamburg a terminat pe locul 3 în 2.Bundesliga, cu 66 de puncte, la doar un punct în spatele celor de la Heidenheim şi Darmstadt, care au promovat direct.

Hanseaticii au trăit o adevărată dramă în ultima etapă, în care s-au impus pe terenul lui Sandhausen, echipă deja retrogradată, cu 1-0, deoarece Heidenheim a revenit de la 0-2 la 3-2 pe terenul lui Regensburg, de asemenea, matematic retrogradată, cu golul egalării marcat în minutul 90+3 şi cu cel al victoriei venit în minutul 90+9!

Stuttgart are emoţii chiar şi după 3-0 în prima manşă, mai ales că a trecut deja prin două retrogradări în ultimii şapte ani, iar barajul l-a prins doar pentru că Schalke a cedat în ultima rundă pe terenul lui Leipzig.

Stuttgart a terminat pe locul 16 în Bundesliga, cu 33 de puncte, cu unul mai puţin decât Augsburg şi la două în urma lui Bochum, pe care le-ar fi putut depăşi dacă în ultima etapă reuşea să se impună acasă în faţa lui Hoffenheim (a fost doar 1-1).

Şvabii sunt antrenaţi din 3 aprilie 2023 de Sebastian Hoeness (fiul fostului internaţional german Dietre Hoennes şi nepotul nu mai puţin celebrului Uli Hoeness), după demiterea lui Bruno Labbadia (care, la rândul lui, preluase echipa cu patru luni în urmă).

Stuttgart a jucat ultimul baraj în 2019, când a retrogradat după 2-2 acasă şi 0-0 în deplasare cu Union Berlin (a promovat direct după doar un an, sezonul 2022-2023 fiind al treilea consecutiv în Bundesliga).

În afară de partida din prima manşă a barajului, cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2019-2020 din 2.Bundesliga, când Stuttgart s-a impus de fiecare dată în faţa lui Hamburg, 2-1 în tur, în deplasare, şi 3-2 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Hamburg - Stuttgart.

Hamburg - Stuttgart 1X

Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol