CFR Cluj - Farul, meci contând pentru etapa a 10-a din play-off, este programat, duminică, 28 mai, de la ora 21:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

CFR Cluj - Farul, meciul dintre fosta şi noua campioană a României, încheie sezonul 2022-2023 din SuperLiga, miza pentru ardeleni fiind păstrarea poziţiei care le-ar permite disputarea barajului pentru Conference League cu FC U Craiova.

CFR Cluj ocupă locul 3, cu 42 de puncte, cu două mai multe decât Universitatea Craiova, care joacă, tot sâmbătă, de la aceeaşi oră, pe teren propriu, cu Sepsi.

Ardelenii ar fi dezavantajaţi la egalitate de puncte cu oltenii deoarece au beneficiat de rotunjirea punctajului la finalul sezonului regulat, astfel că doar cu o victorie sunt siguri de barajul pentru Conference League, fără a mai depunde de jocul rezultatelor.

Echipa lui Dan Petrescu vine după victoria cu 2-1 de pe terenului lui Sepsi, doar a doua în cele nouă meciuri disputate până acum în play-off, iar în ultimele cinci partide a bifat un succes, un rezultat de egalitate şi trei eşecuri.

CFR Cluj a pierdut un singur meci pe teren propriu în acest an (0-1 cu FCSB pe 5 februarie 2023) şi a primit gol în fiecare partidă din play-off jucată în faţa propriilor suporteri.

Farul este pe locul 1, cu 50 de puncte, şi vine după succesul cu FCSB de acasă, scor 3-2, care a făcut-o matematic campioană, în condiţiile în care în ultimele cinci meciuri a înregistrat trei victorii şi două remize.

Echipa antrenată de Gică Hagi a făcut cele mai multe puncte în play-off, 18 (CFR Cluj a acumulat doar 10), şi este singura care a pierdut doar o dată în cele nouă partide de până acum (1-2 în deplasare cu FCSB).

Farul a marcat de fiecare dată în ultimele patru meciuri disputate în deplasare, însă nu a obţinut nicio victorie pe teren străin în play-off (are trei rezultate de egalitate şi un eşec).

De altfel, ultimul succes extern al „marinarilor” datează din 24 februarie, 1-0 cu UTA la Arad, iar din cele 24 de victorii din sezonul 2022-2023 doar şapte au fost realizate în deplasare.

În partidele din sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe terenul adversarei, Farul pe 28 august 2022 cu 3-1 (Pitu 34, L. Munteanu 63, 87 / Malele 10p), iar CFR Cluj pe 23 ianuarie 2023 cu 3-0 (Krasniqi 49, Cr. Manea 59p, Petrila 77).

În meciul tur din play-off, Farul s-a impus pe teren propriu în faţa lui CFR Cluj, pe 22 aprilie 2023, scor 1-0 (Ad. Mazilu 53).

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul CFR Cluj - Farul.

CFR Cluj - Farul 1

Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol