​Universitatea Craiova - FCSB, meci contând pentru etapa a 6-a din play-off, este programat, duminică, 30 aprilie, de la ora 21:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi FCSB se întâlnesc într-un meci în care fiecare dintre cele două echipe are nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru titlu sau măcar pentru un loc în cupele europene.

Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 35 de puncte, cu două puncte mai puţine decât FCSB, echipa de pe locul 3, ultimul care oferă posibilitatea accederii în Conference League cu condiţia ca Sepsi să câştige Cupa României.

După un început ezitant de play-off, cu două egaluri şi o înfrângere, echipa antrenată de Eugen Neagoe este acum în plină formă şi s-a impus în ultimele două meciuri, 3-1 acasă cu Rapid şi 2-1 în deplasare cu Sepsi.

„Este un meci greu şi trebuie să dăm măsura valorii noastre. Şi pentru jucători este important. De la portar, la atacant, la rezerve! Ăsta este un meci important, restul sunt examene parţiale, să spunem aşa. Nu există în acest play-off favoriţi sau nefavoriţi”, a declarat Mihai Rotaru, patronul celor de la Universitatea Craiova.

FCSB ocupă locul 3, cu 37 de puncte, şi este în pericol să rateze nu doar titlul, ci şi calificarea în cupele europene, după înfrângerea din Giuleşti, scor 1-2 cu Rapid.

A fost primul eşec al echipei antrenate de Elias Charalambous în play-off, după două victorii şi două rezultate de egalitate, de care liderul Farul a profitat la maximum şi s-a distanţat în fruntea clasamentului.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a contestat dur arbitrajul de la partida din Giuleşti şi a anunţat că este gata să cedeze echipa în schimbul a 25 de milioane de euro: „Dau echipa şi dacă vine ofertă din China, Africa, Anglia… nu mă mai interesează! Să-mi dea 25 de milioane de euro! Dau echipa, jucătorii, culorile!”.

În sezonul regulat, Universitatea Craiova s-a impus în faţa celor de la FCSB, pe 18 septembrie 2022, pe teren propriu, scor 2-1 (Mitrea 32p, Oaidă 66a, respectiv, Compagno 45+6p), iar în retur, pe 19 februarie 2023, scorul a fost egal (Edjouma 1, respectiv, I. Cristea 90+1a), în timp ce în play-off cele două au remizat din nou, pe 18 martie 2023, pe Arena Naţională, scor 1-1 (Edjouma 66, respectiv, Markovic 32).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova - FCSB.

Universitatea Craiova - FCSB 1X

Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol