Chelsea - Real Madrid, meci contând pentru manşa a doua a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 18 aprilie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea pare a avea o misiune aproape imposibilă în faţa lui Real Madrid, care s-a impus în meciul tur de pe Santiago Bernabeu cu 2-0 (Benzema 21, Asensio 74).

Chelsea are probleme mari şi în Premier League, acolo unde ocupă doar locul 11, fiind mai aproape de zona retrogradării (12 puncte) decât de locurile europene (14 puncte până la locul 5 şi 17 puncte distanţă de locul 4).

După meciul tur de la Madrid, Chelsea a pierdut acasă în campionat, 1-2 cu Brighton, semn că nici Frank Lampard, al treilea antrenor în acest sezon, după Thomas Tuchel şi Graham Potter, nu poate schimba lucrurile.

Londonezii au ajuns în această fază a competiţiei după ce au câştigat o grupă din care au mai făcut parte Milan, Salzburg şi Dinamo Zagreb (patru victorii, un egal şi o înfrângere), apoi au eliminat-o în optimile de finală pe Borussia Dortmund, 0-1 în deplasare şi 2-0 acasă.

Chelsea are în palmares două trofee Champions League, cucerite în 2012 şi 2021, şi a mai pierdut un meci cu tofeul pe masă în 2008.

Real Madrid este pe locul 2 în LaLiga, la 11 puncte în urma liderului Barcelona (cu nouă etape înainte de finalul sezonului intern), iar de la partida din prima manşă cu Chelsea a bifat un succes în campionat, 2-0 pe terenul lui Cadiz.

Echipa lui Carlo Ancelotti a ajuns în sferturile de finală după ce a terminat pe locul 1 o grupă cu Leipzig, Şahtior Doneţk şi Celtic (patru victorii, o remiză şi o înfrângere), apoi a trecut în optimile de finală de Liverpool, 5-2 în deplasare şi 1-0 acasă.

Real Madrid a câştigat de 14 ori Champions League, ultima oară chiar în ediţia precedentă, după o finală cu Liverpool, scor 1-0 la Paris, şi a mai pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sferturile de finală ale ediţiei 2021-2022 din Champions League, când Real Madrid a trecut de Chelsea după 3-1 în deplasare (Benzema 21, 24, 46 / Havertz 40) şi 2-3 acasă în prelungiri (Rodrygo 80, Benzema 96 / Mount 15, Rudiger 51, Werner 75).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Real Madrid şi Chelsea va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Manchester City şi Bayern Munchen (3-0 în tur).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Chelsea - Real Madrid.

Chelsea - Real Madrid
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol