Anglia - Ucraina, meci contând pentru Grupa C a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, duminică, 26 martie, de la ora 19:00, pe Wembley din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anglia, marea favorită nu doar la calificare, ci şi la locul 1 în Grupa C după victoria din primul meci, 2-1 în deplasare cu Italia, pare să aibă doar o simplă formalitate de bifat în partida cu Ucraina, care se află la debutul în această campanie de calificare la Euro 2024.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Anglia a debutat cu dreptul în aceste preliminarii şi a câştigat, miercuri, 23 martie, meciul din deplasare cu Italia, scor 2-1 (Rice 13, Kane 44p, respectiv, Retegui 56), instalându-se deja în fruntea grupei, alături de Macedonia de Nord, care s-a impus acasă, 2-1 cu Malta.

Echipa lui Gareth Southgate a avut un 2022 sub aşteptări, fiind eliminată în sferturile de finală la Cupa Mondială din Qatar, scor 1-2 cu Franţa, în timp ce în Liga Naţiunilor a terminat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga A (câştigată de Italia) şi a retrogradat, astfel, în Liga B.

Ucraina a ratat prezenţa la CM 2022 din Qatar după ce, în play-off-ul de calificare, a trecut de Scoţia, scor 3-1, dar a pierdut apoi meciul decisiv cu Ţara Galilor, scor 0-1, de fiecare dată în deplasare.

În Liga Naţiunilor, Ucraina a terminat pe locul 2 în grupa 1 din Liga B, după Scoţia, dar înaintea Irlandei şi a Armeniei, după trei victorii, două remize şi o înfrângere.

Ucraina, care a jucat ultimul meci în septembrie 2022, va fi condusă la meciul de la Londra de interimarul Ruslan Rotan, fostul mare internaţional al lui Dinamo Kiev (actual selecţioner al echipei U21 şi antrenor al celor de la Oleksandria) fiind instalat în funcţie după demiterea lui Oleksandr Petrakov.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe s-a disputat pe 3 iulie 2021, în sferturile de finală de la Euro 2020, când Anglia s-a impus cu Ucraina, scor 4-0, după golurile marcate de Kane 4, 50, Maguire 46 şi Henderson 63.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Anglia - Ucraina.

Anglia - Ucraina 1/1

Cotă 1,75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime