​Petrolul - UTA, meci contând pentru prima etapă din play-out, este programat, vineri, 17 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul şi UTA, două echipe de tradiţie, foste campioane ale României, se întâlnesc în chiar prima rundă din play-out, fiecare dintre ele având ca obiectiv evitarea rertrogradării.

În play-out se joacă nouă etape, iar la final locul 1 şi locul 2 vor disputa un baraj în urma căruia învingătoarea va juca împotriva locului 3 sau 4 din play-off (în funcţie de echipa care ca câştiga Cupa României) pentru un loc în Conference League.

În partea inferioară, locurile 7 şi 8 vor juca baraje de retrogradare-promovare cu locurile 3 şi 4 din play-off-ul Ligii 2, în timp ce locurile 9 şi 10 vor retrograda direct.

Petrolul a terminat sezonul regulat pe locul 8, cu 36 de puncte (va intra în play-out cu 18 puncte), după ce a câştigat ultimul meci, 1-0 în deplasare cu FC Argeş, succes care a pus capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive.

Clubul din Ploieşti va aniversa centenarul în sezonul următor, pe care speră să-l dispute în SuperLiga, mai ales că din cele nouă partide din play-out va disputa cinci pe teren propriu, dar problemele financiare sunt în continuare uriaşe, motiv pentru care se caută cu disperare un finanţator care să salveze echipa.

Altfel, gruparea antrenată de Florin Pîrvu a înregistrat şase victorii, trei remize şi şase înfrângeri în meciurile disputate pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al „lupilor galbeni” este Gheorghe Grozav, cu opt goluri în SuperLiga.

UTA a încheiat pe locul 14 sezonul regulat, cu 27 de puncte (va intra în play-out cu 14 puncte, prin rotunjire), şi a pierdut meciul din etapa a 30-a, 1-2 în deplasare cu Universitatea Craiova, iar singura victorie din ultimele cinci partide a fost cea de acasă cu FCSB, scor 3-1.

Echipa antrenată de Laszlo Balint este cea mai slabă din SuperLiga într-o ierarhie a meciurilor disputate în deplasare, unde a bifat o victorie, cinci egaluri şi nouă înfrângeri, iar golgheterul „Bătrânei Doamne” este Virgiliu Postolachi, cu şase reuşite în această ediţie de campionat.

În cele două meciuri din sezonul regulat dintre cele două echipe, fiecare s-a impus pe teren propriu, UTA cu 2-0 pe 25 iulie 2022 (Miculescu 11, 69), iar Petrolul cu 2-1, pe 5 noiembrie 2022 (Jair 52p Irobiso 67, respectiv, Otele 76).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul - UTA.

Petrolul - UTA
X2
Cotă
1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol