​Benfica - Club Brugge, meci contând pentru a manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 7 martie, de la ora 22:00, pe Estadio da Luz din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Benfica este deja cu gândul la faza următoare a competiţiei, după ce acum trei săptămâni s-a impus pe terenul celor de la Club Brugge, în prima manşă a optimilor de finală din Champions League, cu 2-0 (Joao Mario 51p, Neres 88).

Benfica este lider detaşat în Primeira Liga după 23 de etape, cu opt puncte peste marea rivală FC Porto, iar de la meciul tur cu Club Brugge a mai câştigat alte trei partide în campionat, 3-1 cu Boavista (a), 2-0 cu Vizela (d) şi 2-0 cu Falimacao (a).

În 2023, „vulturii” au câştigat şapte meciuri şi au remizat o dată în Primeira Liga, s-au impus în partida tur din Champions League din Belgia şi au pierdut o singură dată, la penalty-uri, cu Braga, în Cupa Portugaliei.

Pentru a ajunge în optimile de finală din Liga Campionilor, echipa lui Roger Schmidt a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Paris Saint Germain, Juventus Torino şi Maccabi Haifa, după patru victorii şi două remize.

Benfica are în palmares două trofee Champions League, cucerite în 1961 (3-2 în finala de la Berna cu Barcelona) şi 1962 (5-3 în ultimul act cu Real Madrid la Amsterdam), şi a mai jucat cinci finale, ultima în 1990 (0-1 cu Milan la Viena).

Club Brugge este doar pe locul 4 în Pro League, la 21 de puncte în urma liderului Genk şi doar cu unul peste Gent şi Standard Liege (primele patru clasate vor disputa play-off-ul pentru titlul de campioană, unde punctele se înjumătăţesc).

Echipa antrenată de Scott Parker a pierdut în cea mai recentă etapă din campionat, 0-3 pe terenul lui Oostende, iar în ultimele 10 meciuri din Pro League a bifat două victorii, şase egaluri şi două înfrângeri.

Club Brugge a acces în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de FC Porto şi din care au mai făcut parte Bayer Leverkusen şi Atletico Madrid, având trei victorii, două egaluri şi o înfrângere.

Cea mai mare performanţă a lui Club Brugge în Champions League este finala din 1978, pierdută la Londra, pe Wembley, în faţa lui Liverpool, scor 0-1.

Superbet oferă cota 1,45 pentru cota 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Benfica - Club Brugge.

Benfica - Club Brugge 1

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime