Rapid - Chindia, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 20:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Rapid şi Chindia se întâlnesc într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale etapei a 27-a din SuperLiga, chiar dacă cele două echipe luptă pentru obiective diferite în acest final de sezon regulat.

Rapid a căzut de pe podium după ultimele rezultate, 1-2 acasă cu FC U Craiova şi 0-0 în deplasare cu CS Mioveni, şi ocupă locul 4, cu 46 de puncte, dar giuleştenii şi-au asigurat matematic accederea în play-off, în ediţia de campionat la finalul căreia îşi va aniversa centenarul.

Trupa lui Adrian Mutu şi-a pierdut invicibilitatea în Giuleşti, după ce a fost învinsă de alb-albaştrii lui Adrian Mititelu, însă rămâne una dintre cele mai bune echipe ale campionatului în meciurile de acasă, cu nouă victorii, trei egaluri şi o înfrângere.

Rapid este echipa cu cea mai bună defensivă din campionat, cu 22 de goluri primite, dar mai are de lucrat la ofensivă, acolo unde este penultima dintre formaţiile clasate pe locurile de play-off, cu 35 de goluri marcate (doar Universitatea Craiova a înscris mai puţine, 33).

Chiar şi aşa, Rapid a marcat în toate meciurile jucate în campionat pe stadionul din Giulești în actualul sezon şi dă golgheterul competiţiei, pe Marko Dugandzic, care are 15 reuşite în acest sezon din SuperLiga.

Chindia, locul 10 cu 30 de puncte, continuă seria rezultatelor bune sub comanda fostului antrenor de la FCSB, Toni Petrea, fiind neînvinsă în cele cinci meciuri din 2023, în care a înregistrat două victorii şi trei rezultate de egalitate (2-2 cu U Cluj, acasă, în ultima partidă).

În partidele din deplasare, Chindia a bifat patru victorii, trei remize şi şase înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei din Târgovişte este Doru Popadiuc, cu şapte goluri reuşite în această ediţie de campionat.

În meciul din tur, disputat pe 3 octombrie 2022, Chindia s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Rapid, scor 2-1, după golurile marcate de Daniel Popa (15) şi Cristian Neguţ (56), respectiv, Antonio Sefer (59).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Chindia.

Rapid - Chindia PsF1


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime