Borussia Dortmund - Chelsea, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din UEFA Champions League, este programat, miercuri, 15 februarie, de la ora 22:00, pe Signal Iduna Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Borussia Dortmund şi Chelsea se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide din optimile de finală ale Ligii Campionilor, care va fi şi prima dintre cele două echipe.

Borussia Dortmund a câştigat ultimul meci disputat, 2-0 pe terenul lui Werder Bremen în campionat, şi rămâne pe podium în 1.Bundesliga, la trei puncte în urma liderului Bayern Munchen, după ce, saptămâna trecută, s-a calificat şi în sferturile de finală ale Cupei Germaniei, 2-1 pe terenul lui Bochum.

În Liga Campionilor, echipa antrenată de Edin Terzic a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Manchester City şi din care au mai făcut parte Sevilla şi Copenhaga, după ce a bifat două victorii, trei egaluri şi o înfrângere.

Cea mai mare performanţă a celor de la Borussia Dortmund în UEFA Champions League este câştigarea competiţiei în sezonul 1996-1997, 3-1 în finala cu Juventus disputată la Munchen („Die Schwarzgelben” au mai ajuns o dată în ultimul act, în stagiunea 2012-2013, când au pierdut cu 1-2 în faţa lui Bayern Munchen la Londra, pe Wembley).

Chelsea vine după o remiză în Premier League, 1-1 pe terenul lui West Ham United (a treia consecutivă în campionat), şi are de recuperat o distanţă semnificativă până la poziţiile care să o trimită şi în viitoarea ediţie a UEFA Champions League.

În schimb, echipa pregătită de Graham Potter n-a avut emoţii în grupa din Liga Campionilor, din care au mai făcut parte Milan, RB Salzburg şi Dinamo Zagreb, reuşind să termine pe primul loc după patru victorii, o remiză şi o înfrângere.

Londonezii au început grupa cu o înfrângere, 0-1 pe terenul lui Dinamo Zagreb, care, coroborată cu rezultatele slabe din campionat, a provocat demiterea lui Thomas Tuchel şi înlocuirea acestuia cu Graham Potter, adus de la Brighton.

Chelsea are în palmares două trofee ale UEFA Champions League, cucerite în sezoanele 2011-2012 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri în finala cu Bayern Munchen disputată chiar pe Allianz Arena) şi 2020-2021 (1-0 în ultimul act cu Manchester City, la Porto).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Borussia Dortmund - Chelsea.

Dortmund - Chelsea
X2
Cotă
1.57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol