​Real Madrid - Atletico Madrid, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Spaniei, este programat, joi, 26 ianuarie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Real Madrid şi Atletico Madrid se întâlnesc în cel mai tare meci din sferturile de finală din Cupa Spaniei (se joacă o singură manşă), într-un nou episod din El Derby Madrileno.

Real Madrid, locul 2 în LaLiga, cu 41 de puncte după 17 etape, cu trei puncte mai puţine decât liderul Barcelona, vine după două victorii importante, 3-2 în Cupa Spaniei, în deplasare, cu Villarreal (după ce a fost condusă cu 2-0) şi 2-0 în campionat pe terenul lui Athletic Bilbao.

Înainte de cele două succese, Real Madrid a pierdut Supercupa Spaniei, 1-3 în finala cu Barcelona de la Riad (Arabia Saudită), după ce trecuse în semifinale, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 la penalty-uri, de Valencia.

Echipa lui Carlo Ancelotti mai are însă de luptat pentru alte trofee importante în acest an: Campionatul Mondialul al Cluburilor, Cupa Spaniei, UEFA Champions League şi LaLiga.

Atletico Madrid, locul 4 în LaLiga, cu 31 de puncte după 17 etape, la 13 puncte în urma liderului Barcelona şi la egalitate cu Villarreal, echipa de pe locul 5, vine după după două succese fără gol primit, 2-0 în deplasare cu Levante, în Cupa Spaniei, şi 3-0 acasă cu Valladolid, în campionat.

Diego Simeone şi-a anunţat plecarea la finalul sezonului, lucru care se vede în performanţele echipei, care este departe de titlu şi are ca obiective doar clasarea pe o poziţie de UEFA Champions League şi câştigarea singurului trofeu posibil în acest sezon, Cupa Spaniei.

Real Madrid are în palmares 19 trofee ale Cupei Spaniei (cel mai recent în 2014, 2-1 în finala cu Barcelona disputată pe Mestalla din Valencia), în timp ce Atletico Madrid a câştigat competiţia de 10 ori (ultima oară în 2013, 2-1 într-o finală chiar cu Real Madrid disputată pe Santiago Bernabeu).

Ultimul meci direct între cele două echipe s-a jucat pe 18 septembrie 2022, în campionat (tur), când Real Madrid s-a impus cu 2-1 în faţa lui Atletico Madrid, în deplasare, pe Wanda Metropolitano, goluri marcate de Rodrygo 18, Valverde 36, respectiv, Hermoso 83.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Real Madrid - Atletico Madrid.

Real Madrid - Atletico Madrid GG


Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol