Hermannstadt - FCSB, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul României, este programat, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20:45, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hermannstadt şi FCSB se întâlnesc în cel mai aşteptat meci al primei etape din SuperLiga programată în 2023, care se va disputa cu casa închisă, fiind vândute deja toate cele 11.500 de bilete disponibile.

Hermannstadt a terminat anul 2022 cu 33 de puncte, dar gruparea sibiană a fost penalizată cu nouă puncte din cauza datoriilor şi, cu 24 de puncte, a ieşit din zona locurilor de play-off, iar acum aşteaptă decizia TAS.

„Punctele? Sunt pe drum! Le iau în calcul pentru că sunt puncte noastre, muncite. Dar aşteptăm decizia de la TAS şi în cazul în care decizia va fi una nefavorabilă, atunci vom vedea ce vom face. Dar cred că punctele vor veni înapoi”, a declarat antrenorul Marius Măldărăşanu.

Hermannstadt a încheiat anul trecut cu trei victorii imense, una în Cupa României, 4-1 acasă cu Chindia Târgovişte, calificându-se astfel, în sferturile de finală ale competiţiei, şi două în campionat, 4-0 pe teren propriu cu liderul Farul Constanţa şi 1-0 în deplasare cu campioana CFR Cluj.

FCSB a terminat anul 2022 în zona play-off-ului, cu 38 de puncte după 21 de etape, cu şapte puncte mai puţine decât liderul Farul Constanţa, şi vine după cinci victorii consecutive în SuperLiga, perioadă în care s-a intercalat însă înfrângerea din restanţa cu CFR Cluj, scor 0-1 pe Arena Naţională.

Următoarele două partide vor fi decisive pentru echipa lui Mihai Pintilii, care va juca acasă cu Farul Constanţa, pentru ca apoi să o întâlnească în deplasare pe CFR Cluj.

„Mare lucru şapte puncte diferenţă! Ne era teamă pentru play-off, dar acum putem termina sezonul regulat pe primul loc”, a spus Gigi Becali, patronul clubului din Berceni.

În pauza de iarnă, FCSB l-a împrumutat pe Deian Sorescu de la Rakow Czestochowa (Polonia) şi s-a despărţit de şapte jucători, Bogdan Rusu, Andrei Dumiter, Ianis Stoica,Ovidiu Perianu, Alexandru Musi, Marco Dulca și Radu Boboc.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în tur, pe 28 august 2022, FCSB a remiat acasă cu Hermannstadt, scor 2-2, goluri marcate de Dawa 34, Edjouma 90+2, respectiv, Butean 21, Paraschiv 65.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaapeţi în meciul Hermannstadt - FCSB.

Hermannstadt - FCSB
X2
Cotă
1.33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol