Liverpool - Chelsea, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 14:30, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Derby-ul dintre Liverpool şi Chelsea, altădată un meci pentru titlul de campioană, deschide etapa a 21-a din Premier League, cele două echipe fiind acum departe de primele poziţii ale clasamentului.

Liverpool ocupă locul 9, cu 28 de puncte după 18 meciuri, la 19 puncte în urma liderului Arsenal şi la 10 puncte în urma lui Newcastle United, echipă aflată pe ultima poziţie de UEFA Champions League, şi riscă să rateze „Top 4”, de unde n-a lipsit niciodată în ultimii şase ani.

„Cormoranii” vin dupa două înfrangeri consecutive în campionat, ambele în deplasare, 1-3 cu Brentford şi 0-3 cu Brighton, perioadă în care s-au calificat însă în 16-imile de finală ale Cupei Angliei, după 2-2 acasă şi 1-0 în deplasare, la rejucare, cu Wolverhampton.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp are şase victorii, două egaluri şi o înfrângere în meciurile de pe teren propriu (în stagiunea trecută a fost invincibilă pe Anfield), iar cei mai buni marcatori sunt Mohamed Salah şi Roberto Firmino, fiecare cu câte şapte goluri.

Chelsea este pe locul 10, tot cu 28 de puncte, dar din 19 partide, iar în precedenta etapă a trecut cu 1-0 pe teren propriu de o altă echipă londoneză, Crystal Palace.

Între timp, Chelsea a fost eliminată din Cupa Angliei, după 0-4 în deplasare cu Manchester City, echipă care o eliminase şi din Cupa Ligii (0-2, tot în deplasare) şi în faţa căreia a pierdut şi în campionat, 0-1 acasă, pe 5 ianuarie 2023.

Echipa antrenată de Graham Potter a strâns doar 11 puncte în 10 deplasări, având şi un golaveraj negativ, 9-14, cel mai bun marcator fiind Kai Havertz, cu 5 goluri reuşite în acest sezon din Premier League.

În urmă cu câteva zile, Chelsea l-a transferat pe Mykhaylo Mudryk, de la Şahtior Doneţk, pentru 70 de milioane de euro, plus bonsuri de 30 de milioane de euro, în funcţie de performanţele pe care le va obţine în perioada în care starul ucrainean va juca pentru gruparea de pe Stamford Bridge.

Ultimul meci direct între cele două echipe a avut loc pe 14 mai 2022 şi a contat pentru finala Cupei Angliei, Liverpool reuşind să se impună în faţa lui Chelsea după executarea loviturilor de departajare (6-5, după 0-0 la finalul celor 90 şi, respectiv, 120 de minute).

Tot la penalty-uri se impusese Liverpool şi în finala cu Chelsea din Cupa Ligii, disputată pe 27 februarie 2022, scor 11-10 (a fost 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Liverpool - Chelsea.

Liverpool - Chelsea GG


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol