Inter - Parma, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Italiei, este programat, marţi, 10 ianuarie, de la ora 22:00, pe San Siro din Milano.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inter şi Parma se întâlnesc în prima partidă a optimilor de finală din Coppa Italia (se joacă o singură manşă), competiţie pe care milanezii au câştigat-o de opt ori (inclusiv ediţia precedentă, 2021-2022), iar „cruciaţii”, de trei (ultima oară în 2002).

Inter, locul 4 în Serie A, cu 34 de puncte după 17 etape, vine după două rezultate contradictorii în anul 2023, o victorie imensă cu liderul Napoli, scor 1-0, pe teren propriu, şi un egal surprinzător cu modesta Monza, scor 2-2, în deplasare.

Simone Inzaghi, antrenorul lui Inter, rămâne însă încrezător în lupta pentru titlul de campioană, motiv pentru care va menaja mai mulţi titulari la partida cu Parma: „Au mai rămas meciuri şi vrem să recuperăm terenul pierdut. Suntem un grup unit, cu fani extraordinari”.

Parma, locul 6 în Serie B, cu 27 de puncte după 19 etape, este departe de primele două poziţii, promovabile direct, dar şi-a consolidat poziţia de play-off (locurile 3-8 vor juca pentru al treilea loc promovabil).

Echipa antenată de Fabio Pecchia n-a evoluat deloc în acest an, ultima partidă disputată fiind un 2-2 în deplasare cu Vicenza, în campionat, pe 26 decembrie 2022.

Din ultimele 10 meciuri, Parma a câştigat doar trei şi a terminat de două ori la egalitate, fiind învinsă de cinci ori, iar în turul precedent din Coppa Italia a eliminat-o pe Bari, scor 1-0 pe Ennio Tardini.

Dennis Man este anunţat printre titulari la Parma, în timp ce al doilea român din lot, Valentin Mihăilă, se află încă în recuperare după ultima accidentare.

De altfel, unul dintre site-urile suporterilor parmegiani pune presiune pe cei doi români, cei mai scumpi şi cel mai bine plătiţi fotbalişti din lot.

„Man şi Mihăilă, este rândul vostru. Plătiţi ca niște staruri, promisiuni eterne. Este legitim să aştepţi mai mult de la un jucător cu calităţile lui Man. Cazul lui Mihăilă este mai complex, pentru că a făcut diferenţa când a fost pe teren, înainte de accidentare”, sunt de părere fanii Parmei.

Cele două echipe s-au întâlnit oficial ultima dată în sezonul 2020-2021 din Serie A, când Inter s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Parma, în retur, după ce, la Milano, în tur, scorul a fost egal 2-2.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Inter - Parma.

Inter - Parma
1

Cotă 1.22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol