Liverpool - Leicester, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Angliei, este programat, vineri, 30 decembrie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpool şi Leicester se pregătesc să încheie anul 2022, unul cu probleme pentru fiecare dintre cele două echipe, şi caută să se revanşeze cu o ultimă impresie favorabilă în faţa fanilor.

Liverpool, locul 6 în clasament, cu 25 de puncte strânse în 15 meciuri, vine după victoria cu 3-1 (d) obţinută în faţa celor de la Aston Villa de Boxing Day, dar rămîne la cinci puncte de locul 4, ultimul care asigură prezenţa în UEFA Champions League.

„Cormoranii” lui Jurgen Klopp au patru victorii consecutive pe propriul teren, în toate competiţiile, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Roberto Firmino şi Mohamed Salah, fiecare cu câte şapte goluri.

Liverpool este calificată şi în optimile de finală din UEFA Champions League, acolo unde o va întâlni pe Real Madrid, într-o reeditare a finalei pe care a pierdut-o pe 28 mai 2022, 0-1 la Paris (gol marcat de Vini Jr. în minutul 59).

Leicester, locul 13 în clasament, cu 17 puncte acumulate din 17 partide, câştigase în patru din ultimele cinci etape disputate înainte de întreruperea campionatului, rezultate care au ridicat-o din zona periculoasă, dar în prima rundă după pauza internaţională a pierdut pe teren propriu cu Newcastle United, scor 0-3.

Cel mai bun marcator al echipei antrenate de Brendan Rodgers este James Maddison, cu şapte goluri din cele 25 ale echipei, dar marile probleme sunt în defensivă, de unde lipsesc patru fundaşi, James Justin, Ricardo Pereira, Jonny Evans şi Ryan Bertrand.

Brendan Rodgers a antrenat-o pe Liverpool în perioada 2012-2015 (la 39 de ani devenea cel mai tânăr antrenor al echipei după Graeme Souness), iar cea mai bună preformanţă a fost în sezonul 2013-2014, când a ratat incredibil titlul în ultimele trei etape (locul 2, la două puncte în urma lui Manchester City).

Liverpool are şase victorii în ultimele şapte sezoane pe teren propriu cu Leicester, în Premier League, iar „vulpile” n-au mai câştigat pe Anfield din anul 2000.

Ultimul meci direct între cele două echipe s-a disputat în returul sezonului precedent din Premier League, când Liverpool s-a impus pe teren propriu, cu 2-0, după ce Leicester câştigase, în tur, acasă, cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Leicester.

Liverpool - Leicester 1

Cotă 1.30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol