Anglia - SUA, meci contând pentru Grupa B de la Cupa Mondială, este programat, vineri, 25 noiembrie, de la ora 21:00, pe Al-Bayt Stadium din Al-Khor, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anglia şi SUA se întâlnesc în a doua etapă din cadrul Grupei B de la CM 2022 din Qatar, într-un un meci în care britanicii îşi pot asigura matematic prezenţa în optimile de finală ale competiţiei în cazul unei victorii, în timp ce americanii nu trebuie să piardă pentru a mai spera la calificarea în fazele eliminatorii.

Anglia nu se numără printre marile marile favorite la câştigarea titlului mondial (are a patra şansă, după Brazilia, Argentina şi Franţa), dar reprezentativa pregătită de Gareth Southgate deţine cel mai valoros lot de la Cupa Mondială, cel mai bine evaluat fotbalist fiind Jude Bellingham, care la doar 19 ani valorează 202 milioane de euro.

Harry Kane are 51 de goluri pentru Anglia, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria naționalei, la doar două reușite distanţă de liderul all-time, Wayne Rooney, şi este de aşteptat ca atacantul lui Tottenham să doboare recordul la actuala Cupă Mondială.

„Leii” au debutat spectaculos la competiţia din Golf şi au câştigat primul meci, cu Iran, scor 6-2 (goluri Bellingham 35, Saka 43, 62, Sterling 45+1, Rashford 71, Grealish 90, respectiv, Taremi 65, 90+13p).

SUA au fost foarte aproape de victorie în partida de debut cu Ţara Galilor, după ce echipa lui Gregg Berhalter a condus grație reușitei lui Timothy Weah (minutul 36), fiul fostului mare atacant liberian George Weah, fiind egalată pe final, dintr-un penalty obşinut şi transformat de Gareth Bale (minutul 82).

Americanii s-au calificat la toate Campionatele Mondiale din 1990 până în 2014, apoi au absentat la ediţia din Rusia (2018), revenind acum la turneul final din Golf din 2022.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori la Campionatele Mondiale: în 1950, SUA s-au impus cu 1-0, iar în 2010 s-a consemnat egalitatea, 1-1 (ultimul meci direct a avut loc în 2018, Anglia - SUA 3-0 într-o partidă amicală).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru Anglia în meciul cu SUA.

Anglia - SUA
1

Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol