​Egipt şi Belgia se întâlnesc, vineri, 18 noiembrie, într-un meci amical programat pe Stadionul „Jaber Al Ahmad International” din Kuweit City (Kuweit), de la ora 17:00.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Egipt este una dintre absenţele importante de la CM Qatar 2022 şi a ratat calificarea după o „dublă” decisivă cu Senegal, 1-0 acasă, 0-1 şi 1-3 la penalty-uri în deplasare.

Eliminarea din cursa pentru CM Qatar 2022 a venit la doar nici două luni după ce Egipt pierdea finala Cupei Africii pe Naţiuni, tot cu Senegal, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute de joc, şi 2-4 la loviturile de departajare.

După aceste eşecuri, Carlos Queiroz a fost înlocuit de un alt portughez, Rui Vitoria, în funcţia de selecţioner al „faraonilor”, o echipă naţională cu vedete de primă mână precum Mohamed Salah (Liverpool), Mohamed Elneny (Arsenal) sau Mahmoud Hassan „Trezeguet” (Trabzonspor).

În ultimele două partide, disputate în septembrie, Egipt a trecut cu 3-0 atât de Niger, cât şi de Liberia, de fiecare dată pe teren propriu, în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni.

Belgia va disputa un singur meci amical înainte de debutul la CM Qatar 2022, cu Egipt, în condiţiile în care va juca şi în grupa de la Cupa Mondială cu o reprezentativă a Africii, Maroc (celelalte adversare sunt Canada şi Croaţia).

Belgia are o serie de 17 meciuri amicale la rând fără să piardă, ultima înfrângere a „dracilor roşii” într-o partidă de pregătire fiind consemnată pe 1 septembrie 2016, 0-2 cu Spania pe „King Baudouin Stadium” din Bruxelles.

Belgienii s-au calificat fără emoţii la CM Qatar 2022, după ce au câştigat o grupă preliminară din care au mai făcut parte Ţara Galilor, Cehia, Estonia şi Belarus.

În schimb, în Liga Națiunilor, Belgia a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Olanda în Liga A şi a ratat calificarea în semifinalele competiţiei.

Roberto Martinez, selecţionerul spaniol al Belgiei, dispune de vedete uriaşe în lotul deplasat în Golf, printre care Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Yannick Carrasco, Thibaut Courtois şi Eden Hazard, dar este posibil ca unii dintre aceştia să fie menajaţi sau să joace foarte puţin în partida amicală cu Egipt.

Ultimele meciuri disputate de Belgia au avut loc în septembrie, cu Ţara Galilor, scor 2-1 (a), şi cu Olanda, scor 0-1 (d), ambele în Liga Națiunilor.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 2: victorie a Belgiei în meciul amical cu Egipt.

Egipt vs Belgia


2
Cotă

1.30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol