Emiratele Arabe Unite şi Argentina se întâlnesc, miercuri, 16 noiembrie, de la ora 17:30, pe Stadionul „Mohammed Bin Zayed” din Abu Dhabi, în ultima partidă de verifcare a „pumelor” înainte de startul CM Qatar 2022.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emiratele Arabe Unite, reprezentativă antrenată de fostul fotbalist argentinian Rodolfo Arruabarrena şi ai cărei fotbalişti joacă doar în campionatul intern, au terminat grupa de calificare pentru CM Qatar 2022 abia pe locul 3 în preliminariile din Asia, după Iran şi Coreea de Sud.

Totuşi, emiratezii au mai primit o şansă, dar au pierdut un prim meci de baraj cu Australia, scor 1-2 („cangurii” au ajuns la turneul final după ce au câştigat apoi meciul decisiv cu Peru).

În luna septembrie, Emiratele Arabe Unite au pierdut ambele amicale, 0-1 cu Paraguay (d) şi 0-4 cu Venezuela (a).

Argentina, antrenată de Lionel Scaloni, a terminat pe locul 2 în preliminariile din America de Sud, cu 39 de puncte din 17 meciuri (ultimul, cu Brazilia, câştigătoarea calificărilor, a fost anulat), fără înfrângere.

Pentru „pume” a urmat finala CONMEBOL - UEFA, dintre câştigătoarele Copei America şi Euro 2020, în care s-au impus cu 3-0 în faţa Italiei (goluri marcate de Lautaro 28, Di Maria 45+1 şi Dybala 90+4).

În amicalele din septembrie, Argentina s-a impus cu Honduras şi Jamaica, de fiecare data cu 3-0.

Lionel Messi, care a ajuns mai târziu în cantonamentul echipei, are şanse mici să joace în meciul cu Emiratele Arabe Unite, mai ales că a evoluat duminică în meciul din Ligue 1 pe care Paris Saint Germain l-a câştigat pe teren propriu cu Auxerre, fiind înlocuit în minutul 75 cu Pablo Sarabia.

Starul lui PSG are, pe lângă Argentina, mai multe favorite la titlul suprem care se va decerna în Qatar: “În primul rând vin Brazilia și Franța, două echipe foarte puternice și cu grupuri omogene, care au stabilitate de mai mulți ani. Nici Spania nu este de neglijat, pentru că și-a dezvoltat o formație tânără, cu ideile clare de joc, are câțiva puști valoroși și cu mult talent”.

Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986) şi dublă vicecampioană a lumii (1990 şi 2014), va debuta la turneul final din Qatar pe 22 noiembrie, împotriva Arabiei Saudite, iar apoi va mai înfrunta Mexic (26 noiembrie) şi Polonia (30 noiembrie).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul „Peste 2,5”: cel puţin trei goluri marcate în meciul Emiratele Arabe Unite - Argentina.

Emiratele Arabe Unite vs Argentina
Cotă


Peste 2,5 goluri
1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol