​​Chris Eubank Jr și Conor Benn vor intra în ring și vor boxa la data de 8 octombrie 2022 în fața a aproximativ 20 de mii de spectatori ce vor fi prezenți pe O2 Arena din Londra, într-una dintre cele mai așteptate gale din finalul acestui an.

Chris Eubank Jr și Conor Benn vor lupta pe 8 octombrie pe O2 ArenaFoto: Betano

Cei doi pugiliști vin după două victorii. Eubank Jr l-a învins în luna februarie pe Liam Williams, după o prestație convingătoare, și a ajuns la un bilanț de 32 de victorii și 2 înfrângeri. 23 de victorii au fost reușite prin KO. De partea cealaltă, Benn a trecut de sud-africanul Chris van Heerden și și-a îmbunătățit bilanțul, având 21 de victorii și nicio înfrângere. 14 victorii au fost reușite prin KO.

Confruntarea dintre Eubank Jr și Conor Benn stârnește un interes ridicat și din alt motiv. Cei doi sunt copiii a doi foști mari pugiliști englezi: Chris Eubank și Nigel Benn. Aceștia au fost rivali în anii '80 și '90 și au oferit doua confruntări pe cinste pentru titlul mondial la categoria mijlocie și super-mijlocie în anii 1990 și 1939.

"Am crescut uitându-mă la luptele lor legendare și mi-am dorit mereu să repet asta și să-mi găsesc propriul meu rival. Ar putea fi acesta Conor Benn? Vom afla. El a mers pe aceeași cale ca mine, îi cunosc parcursul. Trăind în umbra unei legende și încercând să iasă din ea și să-și facă propriul nume. Dacă poate să mă învingă, își va face propriul nume și nu va mai sta în umbra tatălui său", a spus Chris Eubank Jr.

Prezentarea celor doi pugiliști

Chris Eubank Jr. are un palmares solid

Chris Eubank Jr. are 32 de ani și a deținut titlul interimar WBA la categoria mijlocie de două ori, între 2015 și 2021, titlul IBO la categoria supermijlocie între 2017 și 2019, dar și titlul britanic la categoria mijlocie în 2016. El ocupă locul 2 dintre pugiliștii activi la categoria mijlocie, fiind întrecut doar de Gennadiy Golovkin, potrivit clasamentului întocmit de Boxrec.

Eubank Jr a început cariera de pugilist amator în 2007, iar din 2011 a devenit profesionist, după ce a semnat un contract cu promotorul Mick Hennessy. A avut un start în forță și a obținut 18 victorii din tot atâtea meciuri, dintre care 13 prin KO. Primul eșec la profesioniști a venit în 2014, în fața lui Billy Joe Saunders. Ulterior, în 2015 a câștigat titlul WBA la categoria mijlocie, după o luptă cu Dmitri Chudinov, iar apoi l-a apărat câteva luni mai târziu în fața lui Tony Jefter. În martie 2016 a câștigat titlul britanic la categoria mijlocie după ce l-a învins pe Nick Blackwell, iar ulterior l-a apărat în fața lui Tom Doran. În 2017 a câștigat și titlul IBO la categoria supermijlocie după succesul în fața lui Renold Quinlan, pe care l-a apărat după confruntările cu Arthur Abraham și Avni Yildirim. Titlul IBO a fost pierdut în februarie 2018, în fața lui George Groves, dar l-a recuperat un an mai târziu după bătălia cu James DeGale. În decembrie 2019, el a câștigat și titlul interimar vacant la categoria mijlocie WBA, după ce Matt Korobov s-a accidentat la umăr.

Pe lângă cariera în box, Eubank Jr este și pasionat de poker. Pugilistul este un jucător foarte bun și este ambasador al companiei 888poker, unul dintre numele de referință din lumea pokerului. Astfel, Eubank Jr obișnuiește să participe la mai multe turnee, dar joacă și în mediul online. Are abilități foarte bune și adoră să glumească atunci când joacă poker, o activitate care îl distrează și relaxează, deoarece îl scoate din rutina zilnică.

Conor Benn deține titlul WBA continental la categoria mijlocie mică

Din 2018, Conor Benn a obținut titlul WBA continental la categoria mijlocie mica, iar el ocupă locul 8 la această categorie conform BoxRec. Este pugilist profesionist încă de la vârsta de 19 ani și nu a suferit încă nicio înfrângere. În al 13-lea meci la profesioniști el a intrat în posesia titlului continental WBA la categoria mijlocie mică, după ce l-a învins pe Cedrick Peynaud în iulie 2018, într-o gală organizată în O2 Arena din Londra. De atunci și-a apărat titlul de șapte ori, ultima dată în aprilie 2022, după ce l-a învins pe Chris van Heerden.

El așteaptă cu nerăbdare lupta cu Chris Eubank Jr și vrea să i-o dedice tatălui său. "A fost o oportunitate pe care am simțit că nu o pot rata. Aveam alte opțiuni în față, îmi doresc o luptă pentru centură în curând, dar confruntarea cu Eubank Jr are în jur multă istorie și știu că este una pe care publicul își dorește foarte mult să o vadă. Este o luptă personală, e peste ceva ce îți poate oferi un titlu său un clasament. Este o luptă neterminată între familiile noastre. Niciunul dintre noi nu va renunța până când ultimul clopoțel nu va suna. Voi fi exploziv de la început, sunt pregătit pentru asta", a spus Benn.