Meci mare în fotbalul românesc, sâmbătă, 28 mai, de la 20.30. Dinamo, echipă care n-a retrogradat niciodată în toată istoria (clubul a fost înființat pe 14 mai 1948), riscă să-și păteze imaginea, la capătul unui sezon chinuitor, în care a avut deseori nevoie de mască de oxigen pentru a putea respira sportiv și financiar. Iar un eșec sâmbătă ar înseamna o pată de neșters pe stema clubului.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Celălalt meci de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1 este programat tot sâmbătă, tot de la ora 20:30, între Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna. Duelul se reia de la scorul de 2-1 pentru ilfoveni.

Dinamo are de recuperat înfrângerea din Ardeal, 0-2. Suporterii dinamoviști sunt furioși după prestația și rezultatul „câinilor” de la Cluj, iar la finalul partidei din Ardeal ultrașii au dorit să se răfuiască, măcar verbal, cu elevii cehului Dusan Uhrin.

Doar că aceștia din urmă s-au baricadat vreme de două ceasuri în vestiar, plecând cu autocarul formației spre Capitală la ora 01:00 noaptea.

Totuși, de voie, de nevoie, fanii „roș-albilor” continuă să creadă în salvarea de la retrogradare. Și au luat atitudine așa cum știu ei mai bine: au cumpărat bilete.

De această dată reale, nu virtuale, pentru a umple „Groapa” la, probabil, ultimul meci acasă al lui Dinamo. Asta pentru că, indiferent de soarta echipei, că va continua sau nu în Liga 1, roș-albii se vor muta din „Ștefan cel Mare”, întrucât, finalmente, încep lucrările de construcție la noua arenă.

S-au vândut 13.770 de tichete pentru duelul retur dintre Dinamo și „U” Cluj, iar oficialii grupării și suporterii se pot lăuda că au bifat un record istoric pentru acest club.

„Niciodată în istoria grupării nu a fost sold out în nici 48 de ore. Este un record. Va fi oficial totul în cel mai scurt timp”, au spus oficialii. 1.200 de bilete au fost alocate de Dinamo pentru oaspeții de la U Cluj, care vor avea trei sectoare în zona peluzei dinspre Ștefan cel Mare.

Istoric, asistența cea mai numeroasă la un meci al „câinilor" în Ștefan cel Mare a fost la un meci celebru, cu Internazionale Milano, o victorie de răsunet pe plan continental, 3-2, pe 4 noiembrie 1981.

Atunci, cel puțin 20.000 de oameni s-au înghesuit în „Groapă” pentru a vedea cum Dinu, Dudu Georgescu, Țălnar, Moraru, Augustin, Orac și Ion Marin au eliminat formația italiană, la care evoluau, printre alții, Bergamo, Bagni, Prohaska, Oriali, Altobelli și Giuseppe Baresi.

Doar că la acea vreme nu existau scaune, ci gradene, pe care stăteau spectatorii, neexistând o cuantificare exactă a numărului de suporteri.

Superbet propune cota 1.8 pentru G2+ la Total Goluri Gazde (Dinamo marchează cel puțin de două ori).

Dinamo vs U Cluj
G2+


Cotă 1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol